Начало ЗДРАВЕ Откакто пак ми изгориха косата в салона, действам сама! Вече не само...

Откакто пак ми изгориха косата в салона, действам сама! Вече не само съм блондинка, но и гривата ми е бляскава и здрава!

38
Сподели

Всички положителни промени в живота на жената започва с  промени във външния вид . Понякога искате да имате лъвска грива и да се превърнете от уважавана дама в игриво момиче, а друг път, за да направите външния си вид по-колоритен, боядисвате косата в по-тъмен или по-светъл нюанс.

В първия случай  здравето на косата  не е в опасност, а във втория си струва да се има предвид, че дори и скъпата професионална боя не гарантира, че косата ще остане същата, жива и  блестяща , особено ако искате да я изсветлите .

Е, ние имаме добри новини: да направи косата с по-светъл нюанс  без боя е възможно, не носи почти никаква вреда и дори е полезно! Не, не става дума за водородния пероксид на нашите баби! Днес за щадящо изсветляване ще използваме канела .

канела за косата

Как да изсветлим косата с помощта на канела

Ароматната подправка не само  леко ще изсветли косата , но и ще я направи лъскава, копринена и силна. Бъдете внимателни:  канелената смес  трябва да се държи на косата дълго, така че не трябва да се прилага към корените.

СЪСТАВКИ:

3 супени лъжици  канела 1 чаша  балсам за коса 2 супени лъжици  мед

изсветляване на косата с канела

ПРИЛОЖЕНИЕ:

Смесете всички съставки в керамична купа с дървена или пластмасова лъжица. Измийте косата с шампоан, нека тя да изсъхне малко и я разделете на няколко кичура. Намажете добре всеки с канелената смес, сложете върху косата шапка за душ или найлон и увийте с кърпа. След 30 минути махнете кърпата и оставете сместа да подейства още 3-4 часа в зависимост от желания тон – може и по-дълго. Изплакнете канелената маска с топла вода. Насладете се на новия си външен вид!

изсветляване на косата с канела

След тази маска косата ви ще стане  2 нюанса по-светла , а за по-силен ефект трябва да използвате не 3, а 4 лъжици. Процедурата може да се извършва толкова често, колкото искате, единствените противопоказания са алергия към канела или мед.

 

Източник: За жената