Начало ЗДРАВЕ Познайте първите симптоми на рак по дланите

Познайте първите симптоми на рак по дланите

32

Дланите са една от най-често използваните части на тялото. Ние се справяме, работим, повдигаме и понижаваме нещата. Често не ги интересуваме достатъчно. Погледнете ги добре и проверете дали можете да видите първите признаци на рак по тях.

Сухи и напукани длани

Въпреки че е съвсем нормално дланите да останат сухи поради времето или ръчната работа, това се случва в грижите, когато нито кремовете, нито лосионите помагат. В този случай трябва да посетите лекар. Сухата кожа на ръцете, като промяна на цвета, може да покаже, че има по-сериозен проблем.

Подути ръце

Ракът е известен с това, че прави промени в тялото, така че ако забележите нещо странно, трябва незабавно да посетите лекар. Ако ръцете и ръцете ви набъбнат, незабавно потърсете професионална помощ.

Болка в ръцете ви

Ако по някаква причина чувствате болка в ръцете си, това може да е един от симптомите на рак. Ракът причинява болка в различни органи, включително ръцете. Ракът на напълно различна част от тялото може да се прояви чрез болка в дланите.

Други симптоми на рак

Ръцете са само един от възможните симптоми. Внезапна загуба на тегло, дрезгавост, постоянна умора, дразнене и продължителна кашлица също могат да бъдат признаци на рак.