Начало КЛЮКАРНИК Уговорен брак или истинска любов: Как са се запознали кралските двойки? (Снимки)

Уговорен брак или истинска любов: Как са се запознали кралските двойки? (Снимки)

43

Някои истории за запознанства и брак на кралските двойки не са осъществими сред другите хора. Въпреки това, тъй като монархията се модернизира, членовете на управляващите династии също имат по-голяма свобода и избор.
Това са някои от най-интересните истории за това как двойките от английския замък са се срещнали.

Кралица Елизабет и принц Филип

Тази двойка се познава още от детството. Елизабет била на 8 и Филип на 13 години, когато се срещнали на сватбата на принцеса Мария от Гърция и херцог на Кент. Официално станали приятели пет години по-късно.

След срещата, когато Елизабет била едва на 13 години, те започнали да си пращат писма и се влюбили един в друг. Оженили се, когато Елизабет навършила 21 години, а днес имат четири деца.

Принц Чарлз и принцеса Даяна

Принц Чарлз видял Даяна седнала на една пейка и се отклонил от алеята. Преодолявайки срамежливостта си, Даяна го заговорила първа, изразявайки съчувствието за убития му наскоро дядо.

„Видях Ви в църквата, – казала тя.- Лицето Ви беше изпълнено с печал. Сторихте ми се така страдащ и самотен, че си помислих, че някой трябва да се погрижи и за Вас“. През цялата вечер принцът не се отмествал от Даяна, обсипвайки я с почтително внимание. За всички било вече ясно: той е направил своя избор. На 29 юли 1981 г. е венчавката, с която завършва романът на века и се отваря нова страница в историята на Англия и на Уиндзор.

Принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс

Чарлс и Камила се срещнали на партито на приятел през 1971 г. и скоро след това станали любовници. Камила обаче била влюбена в Андрю Паркър-Боулс.

След сложни отношения, продължили повече от 30 години, те най-накрая се оженили през 2005 година.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън

Тази сладка брачна двойка се срещнала по обичайния начин, т.е. когато били първата година в университета „Св. Андрюс 2001“. Те били първи приятели.

„Когато се срещнахме се изчервих, бях много срамежлива“ – каза Кейт. Уилям казва, че една година били приятели, а след това приятелството се преврнало във връзка.

Те се ожениха през 2011 г., имат син и дъщеря и понастоящем очакват трето дете.

Принц Хари и американската актриса Меган Маркъл

Последната новина в кралското семейство е годежа на принц Хари и американската актриса Меган Маркъл, а сватбата им е насрочена за май следващата година.

Хари и Мегън се срещнали миналата година и три месеца успешно криели връзката си, докато таблоидът „Sun“ не я разкрива публично.