Начало ЗДРАВЕ 10 непознати начина за сваляне на кръвното налягане без лекарства

10 непознати начина за сваляне на кръвното налягане без лекарства

30
Сподели

Ако стойностите показват, че кръвното налягане се покачва, опитайте тези методи.

ОТслабването повдига духа и може да помогне сами да си коригирате кръвното налягане, вместо да прибягвате до лекарства. Ако свалите 4 кг, кръвното ще падне с 4,5 пункта!

Свалете кръвното с английска сол. Добавете 2 чаши английска сол (магнезиев сулфат) към ваната и кръвоносните ви съдове ще се отпуснат, тъй като ще поемете минерала през кожата.

Тренирайте за сила с вдигане на тежести, машини или ластици, които свалят кръвното.

Два пъти седмично правиете 3 серии с по 10 повторения.

Ако стискате уреди за стискане с ръка, или малка топка 4 пъти по 2 минути, с минута почивка между тях, 3 пъти седмично, ще свалите с 13 пункта горната граница и с 8 пункта долната.

Правете йога упражнения три пъти седмично. Те свалят горната граница от 133 на 130, показва проучване в Пенсилвания. Тъй като това не е достатъчно, комбинирайте йога с други методи.

Наблегнете на калий Този минерал отпуска кръвоносните съдове, намалява кръвното и противодейства на свиващото действие на натрия. Идеалното количество е 4700 мг/ден, но и само 750 до 1000 мг над обичайния ви прием може да свали кръвното с 2-3 пункта. Това са 2 банана или 1 картоф, или 1 чаша варен спанак.

Яжте кисело мляко Изследване е показало, че онези, които поемат над 2% от своите калории под формата на кисело мляко (т.е. повече от 1 кофичка на всеки 3 дни), имат 31% по-малко вероятност да развият високо кръвно от тези, които ядат по-малко или не близват. Други млечни продукти също може да помогнат.

Проучване показва, че ако всеки ден пием сок от цвекло , горната граница се понижава с 10 точки. Не ви харесва сокът от цвекло? Опитайте с листни зеленчуци и други кореноплодни.

Може да си почивате, като гледате любимия си сериал, но кръвното се покачва с броя на часовете, прекарани пред телевизора. Опитайте вместо това медитация. Тя понижава кръвното повече от техниките за мускулна релаксация.

 

Източник: За жената