Начало ЗДРАВЕ Днес е най- щастливия ми ден, отървах се от космите завинаги и...

Днес е най- щастливия ми ден, отървах се от космите завинаги и то само с 3 съставки от хладилника, оф камък ми падна от сърцето

36

Тази рецепта от природата ще ви помогне да се отървете от неприятното окосмяване на горната устна

Женските мустаци са твърде неприятно и неестетично окосмяване. Но преди да помислим за красотата си, ние е необходимо да знаем в какво състояние е нашето здраве.

Поради това, преди да прочетете лесната и ефективна рецепта, която ще ви помогне да имате гладка кожа, без следа от косми и други неприятни израстъци, трябва да сте наясно, че по-голямата си част женския мустак е провокиран от хормонален проблем.

 

Хиперандрогенизъм звучи ужасно, нали? Този термин се отнася до кошмарно повишените нива на андроген. За съжаление, подрастващите момичета се нуждаят от този злощастен хормон, чиито нива се уравновесяват след като яйчниците започнат да работят нормално.

Хормоналните смущения силно засягат момичета, и учените действително не разбират каква е причина за тези нарушения. Някои лекари мислят, че чувствителността на клетките към инсулина увеличава скоростта на синтез на мъжките хормони. Причините често са много и различни.

 

Затова, ако вече не сте в пубертета, а окосмяването по лицето ви е все така изразително, направете консултация със специалист.

Ето и рецептата, която ще ви помогне, при положение, че нямате никакви по-сериозни хормонални проблеми.

 

Дамите от Изтока много добре знаят как да се отърват от нежеланата растителност върху устните си. Те ползват тази техника, за да си спестят време, и за да не се налага отново и отново да махат мустаците си.

Вероятно мислите, че по-добро от кола маската няма? Навярно знаете, че косъмчетата могат да се махнат и с лазер? Да, това е така, но хубаво и естествено решение за вас ще е да решите този проблем с помощта на източната медицина.

Тук ние ви предлагаме един процес, който, за разлика от горните два метода, не вреди, даже напротив – обогатява кожата с витамини и минерали.

 

Какво ще ви трябва?

– 1 супена лъжица паста от овесени ядки. За да направите пастата смесете 1/2 чаена лъжичка овесено брашно, 6-8 капки лимонов сок и 1 супена лъжица мед.

– 2 супени лъжици мед.

– 2 супени лъжици лимонов сок.

 

Какво да правите?

Смесете всички съставки и ги втрийте в кожата на мястото, където е окосмяването. Нека сместа да остане върху лицето за 15 минути. След това изплакнете с топла вода.

Тази процедура се повтаря 2-3 пъти седмично. След месец окосмяването по лицето ще бъде унищожено.

 

Източник: За жената