Начало ВКУСНО Тя уви една пържола в зелево листо и получи изумително коледно ястие....

Тя уви една пържола в зелево листо и получи изумително коледно ястие. Няма как да не пробвате и вие

25
Сподели

Рецептата за пържоли в зелев лист е още една идея затова, какво да приготвим с кисело зеле.

Пържолите в зелев лист доста напомнят на зелевите сарми като вкус, но се приготвят много по-лесно. Освен това пържолите в зелев лист са подходящи за диетата на всеки, който се опитва да се храни разделно, а обича да похапва сармички.

Пържолите в зелев лист са чудесно зимно ястие, което бихте могли да приготви и най-начинаещият готвач, чудесна идея за посрещане на гости.

 

Необходимите продукти за пържоли в зелев лист:

1. ½ кисела зелка 2. ½ кг. пържоли 3. ½ чаена лъжица черен пипер 4. ½ чаена лъжица червен пипер 5. ½ чаена лъжица кимион

Необходимо време за приготвяне:

15 минути подготовка 90 минути печене

Рецептата за пържоли в зелев лист в две стъпки:

1. Първата стъпка от рецептата за пържоли в зелев лист е подготовката на продуктите. Отделяте листата кисело зеле. Най-добре е да изберете по-голяма зелка, за да бъдат зелевите листа по-големи и всяка пържола да може да бъде увита в един лист. Смесвате подправките в чаша.

Може да ползвате пържоли каквито имате под ръка – телешки или свински, вратни пържоли, или котлети, със или без кост.

2. Поръсвате всяка пържола със сместа от подправки, след което я увивате в листата от кисело зеле допустимо най-стегнато. На дъното на гювеч слагате 2 листа кисело зеле, а върху тях нареждате завитите пържоли. Добавяте в гювеча ¼ чаена чаша зелев сок.

Слагате гювеча задължително в студена фурна. След като сложите гювеча с пържолите във фурната включвате на 220 градуса и след като достигне температурата, намалявате на 180 градуса и ги оставяте още минимум час.

Може да приготвите пържолите в зелев лист и с тава. В такъв случай поставете върху тавата алуминиево фолио и печете така, като накрая махнете фолиото и ги оставите да се запекат за 10 минути. /supichka.com