Начало ВЕСТИ Седмична прогноза за времето по дни до Бъдни вечер

Седмична прогноза за времето по дни до Бъдни вечер

31
Сподели

Новата седмица ще ни донесе превалявания от сняг, Още през нощта срещу понеделник, 18 декември, дъждът ще премине в сняг. Облачността ще бъде предимно значителна, с временни разкъсвания над югозападните райони, където ще е и почти без валежи.

Във вторник превалявания от сняг ще има на места, главно в Северна България.

Застудяването ще продължи и минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните – между минус 1° и 4°.

В сряда валежите ще намалеят и ще има променлива облачност. Най-ниските минимални температури ще бъдат минус 8 градуса в Кюстендил, а максималните – плюс 5 в Пловдив. В четвъртък валежи не се очакват и над страната ще бъде предимно слънчево, но времето рязко ще застудее.

Минималните температури ще са от минус 17 до минус 3 градуса, а максималните от минус 1 до плюс 5 градуса. В петък облачността ще е променлива и градусите леко ще се повишат. Максималните температури ще са между 2 и 11 градуса.

В събота над страната ще бъде предимно облачно със слаби валежи от сняг. Максималните температури ще са от нула до плюс 10 градуса. В неделя облачността ще намалее до променлива. Минималните температури ще са в рамките на минус 10 и минус 2 градуса, а максималните – от минус 2 до плюс 5 градуса.