Начало ВЕСТИ Новини около убиството в Момчилград-Близка на момичето е отведена от полицаи в...

Новини около убиството в Момчилград-Близка на момичето е отведена от полицаи в Спешното отделение

14

Близка на убитата Дамла, пазена от полицаи, била прегледана снощи, около 22.00 часа, в Спешното отделение на болницата в Кърджали. Освидетелстването от лекар се прави на лице, което трябва да бъде задържано.

Така се прилага Законът за изпълнение на наказанията и задържането под стража. Това съобщи тази сутрин 24rodopi.com като се позова на отлично осведомени източници.

Според криминалисти 7-годишното момиченце, което бе открито убито в дома си в Момчилград, е удушено чрез притискане на устата и носа, а след това устните й били залепени с тиксо.

По телцето на момиченцето не са открити други следи от насилие, това пише „Телеграф“, както информира снощи БЛИЦ. Основната версия на МВР е, че детето е било убито от жена, част от семейството.

Сигнал за трупа е подала майка му Садет Муса, след като се прибрала от работа. „Вътре нищо не беше докоснато, не е ровено, не беше разхвърляно, все едно някой просто се е прибрал вкъщи“, коментирали униформени пред „Телеграф“.

Медици са категорични, че малкото момиченце е било удушено, като някой е притискал устата и ръцете му с ръце. „До момента в практиката ни няма случай на извършител-мъж, който да души по този начин“, обясняват те. Затова основната версия е, че тя е удушена от жена“, коментираха психолози от МВР.

Една от версиите е , че близък на семейството или много близък роднина е удушил момиченцето. Както снощи 24rodopi.com писа, най-дълго са продължили вчера разпитите на майката на Дамла – Садет Муса. Нейни близки са й донесли храна в полицейското управление към 18.00 часа.

Очаква се днес Окръжна прокуратура и Областна дирекция на полицията да дадат пресконференция.

 

Източник: За жената