Начало ВЕСТИ Извънредно: В Момчилград ври и кипи заради смъртта на Дамла! Хора дебнат...

Извънредно: В Момчилград ври и кипи заради смъртта на Дамла! Хора дебнат убиеца Мехмет, готвят му нещо чудовищно

30

70-80 души са се събрали пред блок „Слава“ в центъра на Момчилград, който стана печално известен през последните няколко дни с убийството на 7-годишната Дамла, пише 24rodopi.com.

Те очакват всеки момент тук за следствен експеримент да бъде докаран 25-годишният Мехмет Хасан, заподозрян като убиец на невръстната си братовчедка. Наложи се началникът на Районното управление на Момчилград да пристигне на място и да обясни на множеството разгневени момчилградчани, че следствен експеримент тази вечер няма да се проведе. Въпреки това, хората стоят и чакат пред блока.

Все повече момчилградчани искат линч за младия мъж, който днес направи самопризнания за престъплението.

„Особняк е, незабележим. Преди време работеше в офис на мобилен оператор, а сега в града се говори, че е започнал работа във фабриката, в която работи и леля му – майката на Дамла“, разказа местен жител. Момчилградчани питат защо тя не е казала още първия ден, че племенникът й има ключ от жилището й.

Днес Мехмед Хасан бе арестуван в жилището си в жилищен блок в района на автогарата. 4 часа по-късно главният прокурор Сотир Цацаров потвърди новината.

В този час все още убиецът се намира в съда в Кърджали, където е разпитван от съдия. Четвърта нощ зад решетки ще изкара и 40-годишната Садет Муса, майката на Дамла.

Напрежението в Момчилград остава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!