Начало ВЕСТИ Нов обрат в разследването на убийството на малката Дамла в Момчилград

Нов обрат в разследването на убийството на малката Дамла в Момчилград

16
Сподели

Майката на убитото в Момчилград момиче беше отведена от ареста и после върната обратно.

Садет Муса се е прибрала у дома късно снощи под охрана, съобщи Нова телевизия, за да участва в следствен екперимент. По-рано телевизията съобщи, че майката на убитото в Момчилград момиченце е била освободена от ареста.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че майката на убитата 7-годишна Дамла е била задържана за 72 часа по обвинение, че е оставила детето само, без надзор по член 182 от НК. Тя беше единственият задържан след убийството.

Вчера участва в следствен експеримент за смъртта на детето.

За разпит бе викана и близка на жената.  Със следствен експеримент разследващите се опитаха да разберат кой е убил 7-годишното дете в Момчилград.

Вчера вечерта те заведоха на местопрестъплението майката на момиченцето. Разследващите бяха категорични, че убиецът, който е задушил малкото момиче, притискайки с ръка устата и нослето му и след това е залепил тиксо на лицето на Дамла, не е случаен психопат.

Днес трябва да излязат и ДНК експертизите.  Резултатите от съдебно-психиатричната и техническата експертиза на телефони и преносими компютри на семейството се очакват до 48 часа, пише bTV.

Координацията по разследването поеха водещи криминалисти от София, добавя телевизията.

Малката Дамла беше намерена задушена в дома си. Според разследващите убиецът е притискал с ръка устата и нослето на детето, докато то не е спрямо да диша.

Подобен начин на убийство е характерен изключително за жени. Тялото на детето, с уста, залепена с тиксо, е открито от майката, когато се върнала от нощна смяна в неделя сутринта.

По принцип, щом майката отсъствала, момичето било гледано от баба му, на която обаче се наложило да замине при болната си сестра в Турция няколко дни преди фаталната нощ. Бащата на детето работи в Белгия, а братът, в Истанбул. Всички те в момента са в Момчилград.

С разрешение на прокуратурата близките още вчера са прибрали трупчето на Дамла. Но те били предупредени, че може да се наложи ексхумация на трупа и затова се въздържат днес да погребат 7-годишното дете.

Днес се очаква да бъдат готови ДНК експертизите и най-вероятно утре ще  бъде погребана малката Дамла, съобщава Арда нюз.

 

Източник: За жената