Начало ВЕСТИ ИЗВЕРГЪТ МЕХМЕД НАЙ-НАКРАЯ ПРОГОВОРИ, РАЗКАЗА ТОЧНО КАК Е УБИЛ ДАМЛА! ПОБЕЛЯХМЕ, НИЩО...

ИЗВЕРГЪТ МЕХМЕД НАЙ-НАКРАЯ ПРОГОВОРИ, РАЗКАЗА ТОЧНО КАК Е УБИЛ ДАМЛА! ПОБЕЛЯХМЕ, НИЩО НЕ ЗНАЕМ! ТОЙ Я Е

43

Убиецът на малката Дамла от Момчилград е арестуван. Както съобщихме това е 25-годишният Мехмед, първи братовчед на 7-годишното момиченце. Новината потвърди вчера главният прокурор Сотир Цацаров. Той обяви още че, че убиецът е син на брата на майката Садет Муса.

Извергът е направил самопризнания пред съдия. Ако бъде признат за виновен, го грози затвор от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна, тъй като е убил детето по особено мъчителен начин.

Майката Садет пък все още е в ареста, тъй като беше обвинена, че е оставила дъщеричката си без родителски надзор. 25-годишният Мехмед имал ключ от жилището на Муса в кв. „Слава“.

Той работел заедно с майката Садет в една и съща фабрика, споделиха вчера съседи на почернената жена. Предполага се, че сутринта е решил да я причака в апартамента ѝ и затова е влязъл вътре. Дамла, която спяла в креватчето си, обаче го усетила и започнала да вика. Това провокирало изверга да запуши устата на детето. Той натискал силно, като задържал и нослето на Дамла, докато спре да диша, признал самият Мехмед пред криминалисти, пише днес „Телеграф“.

Когато Садет се прибрала у дома след нощна смяна, телцето на дъщеричката ѝ все още не било изстинало и тя изпаднала в шок. Започнала да звъни на тел. 112, съседи чули писъците и също извикали помощ. Тепърва ще се установява откъде Мехмед е имал ключ от апартамента на Садет, както и защо е искал да разговаря с майката. „Убийството е извършено в креватчето на детето, а след това Мехмед е залепил устата му с тиксо“, са обяснили разследващи пред изданието.

Почти цял ден вчера униформените от Момчилград правеха обиски в жилището на Мехмед. С него е бил и извършен следствен експеримент. Хора от града коментираха през сълзи, че таткото на удушеното момиченце вече се е върнал у нас и бил на успокоителни и под лекарски надзор, тъй като изпаднал в шок от случилото се.