Начало ЗДРАВЕ Скоростна диета с ябълков оцет и мед за мощно пречистване и бързо...

Скоростна диета с ябълков оцет и мед за мощно пречистване и бързо отслабване

35

Ябълковият оцет е чудодейно здравословно средство, използвано от древността. Още римските легионери по време на походи са приемали разреден оцет за утоляване на жаждата под палещите лъчи в завоюваните територии и като профилактика на заразни болести.

Клеопатра пък след всяко пиршество е изпивала чаша с разреден наполовина с вода ябълков оцет, а след вана е мажела кожата си с със смес от ябълков оцет и зехтин.

В продължение на 20 дни, всяка вечер преди лягане, се изпива по една чаша минерална вода , 1 супена лъжица ябълков оцет и лъжица мед .

След това се прави почивка от 15 дни.Повтаря се процедурата два пъти: 20 дни вечер се пие топла вода с мед и ябълков оцет, 15 дни почивка. Методът е от 3 процедури една след друга. По време на изпълнението на процедурата се избягва консумацията на хляб и тестени изделия.

Всички полезни съставки на ябълките преминават и в оцета. Той съдържа 20 от най-важните минерални вещества и микроелементи, оцетна, ябълчена, млечна и лимонена киселина, ценни баластни вещества (пектин), ферменти, аминокиселини и витамини – C, E, B1, B2, B6, провитамин A, рутин (който укрепва стените на артериите).

В последните години все по-често ябълковият оцет се използва за намаляване на теглото – чаена чаша вода (преварена и охладена) с 2 ч. л. ябълков оцет, 3 пъти дневно 30 мин преди храна. Ефектът зависи от това какво ядем, в какви количества и дали сме активни физически.

Ябълковият оцет подобрява метаболизма и помага за изгарянето на мазнините, намалява желанието да се яде сладко и така поддържа нивото на кръвната захар в норма (но диабетиците в никакъв случай не трябва да разчитат само на оцета и да спират предписаното им лечение!).

Според проучвания ябълковият оцет регулира нивата на холестерол в кръвта. Ако 8 седмици приемате ябълков оцет , ще имате по-високи нива на HDL (добрия холестерол) и по-ниски на LDL (лошия). Подправката унищожава гнилостните бактерии в червата, повишава съпротивителните сили на организма, благоприятства дейността на бъбреците и черния дроб. Той е изпитано средство при артрит, артрози и подагра.

Разреден с вода, може да се прилага и локално в процедури за сваляне на температурата, при слънчеви изгаряния , за намаляване на болката и дезинфекция след ухапване от насекоми. След обтриване пък здравата кожа става копринена, жизнена, с изненадващо равен тен.

Как да се снабдим с този чуден лек? Най-сигурно е, ако сами си го приготвим. Ако го купуваме, внимателно трябва да четем етикета и да изберем този, който няма никакви Е-та.

Съобщава се, че нутриентите, съдържащи се в ябълков оцет , подобряват клетъчното дишане, влияят благоприятно върху усвояването на желязото.  Всичко това по сложен нервно-рецепторен и метаболитен механизъм може да подобри мастната обмяна и да предотврати натрупването на мазнини.  Ако се прилага паралелно с добра двигателна активност и с подходящо хранене,  човек може да постигне добър ефект! Но трябва да се знае, че това са положителни ефекти на продукт, приготвен по специална рецепта и технология, който не трябва да съдържа консерванти и добавки. В тази връзка готовите продавани видове оцет са неподходящи за ползване и приложение на този метод!

Рисковете, които крие въпросният препоръчван начин на отслабване, са свързани със състоянието на стомашно-чревния тракт и по-точно неблагоприятното въздействие върху лигавицата на стомаха и дванайсетопръстника. Затова методът не е подходящ за хора с гастрит, гастродуоденит, язва на дванайсетопръстника и стомаха, езофагиален рефлукс и др.

 

Източник: За жената