Начало ВЕСТИ Зловещи разкрития за арестувания за убийството на малката Дамла от преди две...

Зловещи разкрития за арестувания за убийството на малката Дамла от преди две години

21

Задържаният за убийството на Дамла е работил в детска градина. Това разкриха близки на 25-годишния Мехмед Хасан, цитирани от 24rodopi.com.

Мъжът бил назначен в образователното заведение преди няколко години по програма за временна заетост в рамките на няколко месеца.

Припомняме, че Мехмед Хасан към момента е с мярка за неотклонение „задържане под стража” заради убийството на 7-годишната си първа братовчедка.

Той е направил пълни самопризнания за зверското деяние, извършено в ранните часове на 17 декември в Момчилград, твърдят от прокуратурата.

Майката на Дамла дала 50 лева назаем на племенника си, но той влязъл на 17 декември призори да търси още пари в апартамента в блок „Слава“ в центъра на Момчилград, разкрива самият Мехмед пред разследващите. Детето се събудило и в паниката 25-годишният мъж убил малката Дамла.

Мехмед е обвинен за умишлено убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин на малолетно дете. В този случай законът предвижда най-тежкото наказание от 15 до 30 години лишаване от свобода или доживотен затвор без замяна.   „Много кротко момче, което обичаше Дамла като своя сестра.

Сестричката му е в Турция и цялата обич той прехвърли на Дамла. Не можем да повярваме, че той е извършителят”, коментираха близки на семейството.   В последната година Мехмед работел в момчилградски офис на мобилен оператор, а допълнително бил ангажиран в завода, в който е работела майката на Дамла./За жената