Начало КЛЮКАРНИК Ново нещастие в семейството на Нана Гладуиш-Отново раково заболяване

Ново нещастие в семейството на Нана Гладуиш-Отново раково заболяване

41

Ракът се е стоварил върху пореден член от семейството на Нана Гладуиш . Диагностицирана с тумор е и сестрата на водещата на „Съдебен спор“.

Жената е чула тежката диагноза в края на юни.

„На 29 май ми казаха, че отново имам рак.

Един месец по-късно сестра ми бе диагностицирана с онкологично заболяване в много по-напреднал стадий. Огромна метастаза в ретроперитенеума, метастаза в главата 3 см. Направихме мозъчна операция, за която доплатихме, но процесът след това трае с месеци, с години“, споделя самата Нана. Тя направи шокиращото признание покрай поредната битка, която поведе, а именно разразилия се скандал около мораториума за нови лекарства.

Според една от пациентските организации този мораториум обрича хората на смърт и ще засегне пациенти с тежки болести – левкемия, белодробна фиброза, ревматоиден артрит, рак на млечната жлеза и други. „Аз работя на трудов договор на максимален осигурителен праг, както и на друг договор, където плащам осигуровки. Имам допълнително здравно осигуряване. Два пъти съм се лекувала, при това не в България, пише Пик. Два пъти съм била онкопациент и съм идвала тук за едни последващи терапии. Непрекъснато доплащам медикаменти“, възмутена е тв звездата.

Тази пролет Нана бе диагностицирана с рак за втори път. Пет години след първата диагноза лекарите и биопсията потвърдили, че има тумори и на другата гърда. 43-годишната водеща вече е загубила някои от най-близките си хора в следствие на коварната болест. От рак на белите дробове преди 10 години умира баща й Стефан Стефанов-Хари, капитан далечно плаване. Заради злокачествен тумор губи и баба си. Тежко изживява смъртта на близката си приятелка Марияна Низамова – Маня, която също не успява да спечели битката с болестта./За жената