Начало ЗДРАВЕ Хората дават безумни пари, за да си лекуват коленете, а тази рецепта...

Хората дават безумни пари, за да си лекуват коленете, а тази рецепта на известен руски билкар прави чудеса за стотинки

95

Болката в коленете е в състояние да съсипе живота и на съвсем млади хора. За да не се случва това, вземете мерки навреме

Болката в коленете се появява в различна степен и честота при различните хора.

И това не е изненада, тъй като коленете са подложени на огромен стрес! Различни контузии по време на спорт или работа, наднормено тегло, свързани с възрастта промени на хрущяла, и какво ли още не…

 

Когато износването на хрущяла вече е започнало, идват и първите болки в коленете. Поради това не е изненада, че точно в такъв период доста хора прибягват до рецептите от народната медицина. Днес ви предлагаме лесна рецепта, приложима в домашни условия на руския билкар Мураков . Неговите билкови лекарства стават известни по време на Втората световна война, както и след това. Днес рецептите на народния лечител Мураков се разменят във форуми и социални мрежи.

Мехлем въз основа на мед и аспирин може да спре артрита и артритните болки. В края на краищата, медът е естествен биостимулатор, който насърчава развитието на ставната течност и възстановява клетките. Това от своя страна помага да се възстанови изтънения хрущял. Аспиринът ефективно намалява възпалението и стимулира регенерацията на тъканите.

 

Как да си направите мехлема на руския билкар Мураков за стопиране на болките в колената?

Нужно е да имате:

10 таблетки аспирин /ацетизал/ 200 грама течен мед няколко капки йод

 

Как се прави?

1. Счукайте таблетките на прах.

2. Смесете счуканите таблетки ацетизал с меда, докато се получи гъста каша. Ако прецените, че не е достатъчно гъсто, добавете още аспирин.

3. Оставете така получената смес за 10 дни на тъмно и хладно място, но не в хладилник. Периодично разбърквайте.

4. Когато минат десет дни и мехлемът е готов, капнете няколко капки йод и отново разбъркайте. На това количество мед и аспирин често са достатъчни не повече от 5-6 капки йод.

5. Намажете засегната област с получената смес. Поставете отгоре найлон, а върху него сложете вълнен плат. Трябва да се получи нещо като компрес.

 

Процедурата се извършва най-добре през нощта. Компресъ т се остава за през цялата нощ, докато спите. Първият път, може да почувствате леко парене, но след това усещането за парене отминава.

Имайте предвид, че рецептата с мед не е подходяща за хора с алергии към пчелни продукти! По време на лечението избягвайте хипотермията, продължителното ходене и стоене прав, с цел да се сведе до минимум натоварването на ставата.

Лечение на коляното с народни средства отнема време и затова се изисква редовна употреба на компреса. Разбира се, не бива да се игнорира назначеното от лекар лечение. Ако е необходимо, направете масаж или нагрявки. Каквито и средства за лечение решите да приложите, винаги трябва първо да се консултирате с лекар.

 

Източник: За жената