Начало ЗДРАВЕ 5 точки по тялото, които ще ви стопят всички излишни мазнини. Не...

5 точки по тялото, които ще ви стопят всички излишни мазнини. Не ви се вярва, но е факт- китайците са измислили всичко

95

Апетитът се изключва, като притискаме биоактивни центрове

Какво ли не правим, за да постигнем желаното тегло и хармонична фигура. Изтощаваме се от строги диети и физическо натоварване, а като спрем, натрупваме още повече излишни килограми.

Умерено спортуване и никакви вредни храни – в това е тайната на доброто самочувствие. Но и отчасти самомасаж би могъл да помогне.

По тялото ни са ситуирани стотици биоактивни точки, чието стимулиране помага за ускоряването на обмяната на веществата и за намаляването на апетита. Акупресурата, или точковият масаж, представлява древна китайска практика, която днес е достъпна за всеки. Този лек и приятен начин за борба с излишното тегло ни помага да отслабнем безболезнено и да се чувстваме бодри. Ето точките, от които като от бутони по тялото се изключва апетитът!Точки за отбив на апетита:

1. Точка „Дуй-дуан”Тя се намира в центъра между горната устна и носа. Масажирайте я с кръгови движения за две минути – особено когато изпитвате желание да хапнете нещо, за да компенсирате стреса.

2. Точка „Апетит”На ушните миди има около 200 биоактивни точки, чието стимулиране подобрява работата на всички органи и ускорява обмяната на веществата. Но знаменитата точка на апетита се намира преди извивката на ушната мида, до мястото, където ухото се залавя за лицето. Масажирайте я възможно по-често. 3. Точка „Цюй-чи”

За да я откриете, сгънете ръката в лакътя и два пръста по-надолу по външната част на ръката внимателно масажирайте тази точка. Обикновено е леко болезнена. Всеки ден трябва да се стимулира за една минута. Цюй-чи помага за работата на червата.

4. Точка „Цзу-сан-ли”

Голям брой точки за ослабване се намират на краката. Между тях особено важна е Цзу-сан-ли, или „точката на дълголетието”. Намира се четири пръста под средата на коляното. Смята се, че въздействието върху нея помага да се свалят до 500 грама на ден.

5. Точка „Лоу-гу”

Намира се от вътрешната част на крака, около три пръста над глезена. Освен че масажът на тази точка подобрява свалянето на излишното тегло, но е полезен и за преодоляване изтръпването на ръцете и краката, както и при бодежи и стягане в областта на сърцето. Не прекалявайте с масажа на последните две точки – и минута е достатъчна, но трябва да се прави всеки ден. Ако се появят неприятни усещания по време на самомасажа, по-добре е да спрете.

 

Източник: За жената