Начало ВЕСТИ Експерт обяви: Не искам да плаша хората, но не е изключено Росен...

Експерт обяви: Не искам да плаша хората, но не е изключено Росен Ангелов да вземе заложник

36

„Тук говорим за едно престъпление от масов характер, което към този момент е с много висока степен на обществена опасност. Дори заради факта, че извършителят е жив, че е на свобода, въоръжен и много опасен.

Не искам да плаша хората, но мога да кажа, че той може да направи още много поразии”.

Това заяви във вчерашното предаване на „ Шоуто на Слави ” Славчо Велков , заместник-председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства, по повод кървавото шесторно убийство в Нови Искър и основния заподозрян и привлечен като обвиняем Росен Ангелов .

„Особено при среща с хора. Защо? Защото той сега ще търси някакъв начин да се измъкне, въпреки, че няма да остане жив. И ще търси храна, подслон и обежище”, предрече експертът. „Съжалявам, че ще го кажа, но не е изключено да си вземе заложник, с който да си осигури комфорт при решаването на проблема”, предупреди Славчо Великов.

„Така, че тепърва предстой на онези, които са отговорни за реализацията му, да се справят с едно много, много важно предизвикателство”, категоричен е заместник-председателят на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства. „Този човек се движи в момента. Предимно нощем. Опасен е”, каза още Великов. „Дано не срещне някой, който да се направи на герой да го задържи.

Имайте едно на ум с тези контролни изстрели в главата, които е правил”, предупреди още експертът. Попитан дали е сигурно, че именно Росен е убиецът от Нови Искър той заяви: „Ако не беше той отговорен за убийството, то вече щеше да се появи, ако бе загрижен за живота си,  досега щеше да се покаже. Иначе щеше да го застрелят на първия светофар без дори да знае за какво става въпрос”./За жената