Начало КЛЮКАРНИК Изповед на една кума: Сложих 40 лева в плика, а когато булката...

Изповед на една кума: Сложих 40 лева в плика, а когато булката започна да ги отваря, щях да потъна в земята, когато стигна до моя!

30

Финансовото положение й беше лошо и тя не можеше да даде

много, така че да изненада булката с неочакван жест.

Ето какво пише:

– Миналия месец се омъжи най-добрата ми приятелка, а съпругът ми и аз взехме плик и сложихме в него 40 лева. Знаех, че това е малко, особено защо бях кума, но наистина нямах повече! Аз не работя и съпругът ми взима по около 500 лева на месец и  едва оцеляваме! Най-лошото беше, когато събираше пликовете, реши да каже по микрофона, колко пари е събрала, пише кумата.

Първият път, когато някой публично обявява подаръците и колко пари е събрал. Като отвoраше пликовете, казваше суми от 100, 200 лева и повече, така че когато дойде ред нашия плик, съпругът ми и аз искахме да потънем в земята от срам. Когато го отвори, булката каза, че има 1000 лева от своята кума.

Бях шокирана, аз и съпругът ми се погледнахме и нищо не ни беше ясно, всички ни аплодираха, а аз не знаех как да се държа. След няколко минути, се приближи към мен булката и ми каза, че иска да ми върне парите, които й дадох за сватбата защото знаела, че не съм в най-добрата ситуация, и че на микрофона казала, че има 1000 лева, заради лоши и зли хора, които не очакват по-малко от кумовете. Плачех от щастие, защото имам такава добра приятелка.

Когато се прибрах вкъщи, отворих плика и освен моите 40 лева, имаше още 1000. Най-добрата ми приятелка (на която бих искала да кажа името, но няма да е редно), но когато тя прочете това,  ще се познае!

Благодаря ви и знайте, че съм горда да я имам като приятелка – казва кумата.

 

Източник: За жената