Начало ВЕСТИ Влади Въргала през сълзи направи разтърсващи разкрития за Петър Христов, който беше...

Влади Въргала през сълзи направи разтърсващи разкрития за Петър Христов, който беше разстрелян вчера! Групировка беше

31

Повече от брат и спасител на човешки животи – така определи убития Петър Христов Владислав Карамфилов-Въргала. Сам си беше групировка, добави той.

49-годишният бизнесмен Петър Христов бе прострелян вчера сутринта в столичния кв. „Манастирски ливади“ и почина по-късно във Военномедицинска академия.

Запознали се преди години покрай кампанията за спасението на Мануела Горсова.  Той спаси живота на Мануела, каза Въргала пред „България он Ер“.

Момичето от Велико Търново, пострадало тежко през 2007 г. в катастрофа с Максим Стависки, продължава да е в будна кома, но именно Христов беше основен финансов благодетел на семейството за нейното възстановяване. Това разкри и нейният баща Красимир Горсов. Влади Въргала отбеляза, че с Петър Христов били близки и се видели за последно преди 2 месеца. Никога не бил споменавал да има врагове.  Никога не бил чувал и Христов да има общо с делото срещу групата похитители „Наглите“, както и връзки с полицейски шефове и хора от подземния свят.

По неофициална информация Петър Христов бил човекът, който направил връзката между екипа разследващи служители на ГДБОП и човек от престъпния свят, директно свързан с „Наглите“, който станал защитен свидетел (Валентин Михайлов-Ихтиманския).  Появи се и друга версия – за конфликт между Христов и осъдения на доживотен затвор по делото „Килърите“ Георги Вълев. Двамата са от Велико Търново и се твърди, че били стари конкуренти.  Петър сам си беше охрана, не му се налагаше, каза Въргала. За да не е реагира Пепи – шофьорът му, значи не е била дадена възможност за това, отбеляза шоуменът.  На твърденията, че навремето бил част от групировката СИК, Влади Въргала отговори, че Христов сам си бил бригада и не е имало нужда да бъде част от нещо. Сам си беше групировка, изтъкна шоуменът.