Начало ВЕСТИ Проговори още една жертва на Росен Ангелов: „Изобщо не сме знаели, че...

Проговори още една жертва на Росен Ангелов: „Изобщо не сме знаели, че някой го издирва“

22

Няколко часа преди шесторното убийство на 31 декември в Нови Искър 56-годишният Росен Ангелов – Горския е бил на гарата в Курило.

Това разкри сестрата на Валя, с която Ангелов блудствал през 2007 г, когато била едва 11-годишна, пише „Телеграф“.

Заради гаврата Горският е осъден през 2009 г. и оттогава се е укривал от правосъдието. До неделя, когато около 14 ч. бе открит с огнестрелна рана в слепоочието в една от изоставените къщи над село Луково. „Росен много често идваше на гарата.

Седеше на една пейка и дебнеше. Така се запозна преди години с мен, сестра ми и още едно момиче на име Ася. Всичките бяхме непълнолетни“, разказа 25-годишната Люси. Тя разкри, че за последно е видяла Росен именно на гарата в ранния следобед на 31 Декември.

„Седеше на една пейка, винаги сяда на една и съща. От това място се закача с малки момичета и големи жени също. Там се запознава и кани на срещи“, добави Люси. Секс Младата жена потвърди, че преди години Росен е бил таксиджия, а последно време е помагал при ремонти на къщи и автосервиз.

„Изобщо не сме знаели, че някой го издирва. Ходеше си съвсем свободно. Продължи да тормози сестра ми. Тя на няколко пъти си смени номера на телефона, защото непрекъснато й звънеше“, сподели още Люси. Тя си спомня добре 12 февруари 2007 г, когато заедно със сестра й Валя са отишли заедно с Росен в една от вилите над село Луково.

„Почерпи ни, после ни пусна порно и тръгна да ни опипва. Аз избягах но сестра ми остана при него“, разкри Люси. По думите й той правел секс и с друго непълнолетно момиче – Ася, която била от ромски произход. От данните по делото става ясно, че двама полицаи от РПУ-Своге са сгащили Росен и Валя на 12 февруари 2007 г. буквално на калъп.

Педофилът и детето били чисто голи във вилата, лежали в леглото и гледали порно – той галел нейния полов орган, а тя нейния. Майката на двете момичета Огнянка споделя, че, когато разбрали, че е избил шестима техни съседи от града, много се изплашили за живота си. Страх „Страхуваме се този изрод да не излезе от гората и да ни избие и нас. Не е спрял да ни тормози“, каза Огнянка.

По думите й твърденията на майката на 18-годишния Боби, който бе застрелян в къщата, че Росен не е е истинският убиец, са абсолютни глупости.

„Категорична съм, че това е извършителят. Този човек е психопат. Способен е да извърши такова нещо. Много ме беше страх за Валя. Тя сега се ожени и живее в Кумарица. Имам 5-годишно внуче от нея“ ,обясни Огнянка./За жената