Начало ВЕСТИ Човекът, който най-добре познава Росен Ангелов хвърли ядрената бомба! Не се е...

Човекът, който най-добре познава Росен Ангелов хвърли ядрената бомба! Не се е самоубил, той е

33

Росен Ангелов няма качества и физика на боец Той не е бил във Френсикя легион. За мен той е самоубит.

Това заяви пред bTV Марин Ташков, бивш съкилийник на Ангелов, който беше открит мъртъв в село Луково след мащабно издирване заради шесторното убийство в Нови искър.

По думите на Ташков, не е сериозно Ангелов да бъде обвиняван за извършител на убийствата.  Двамата се запознават в ареста през 1999 г. Марин Ташков описва Ангелов като обикновен човек, „нито е по-агресивен от обичайното, нито е изключително криминогенен тип със склонност към тежки престъпления”.

„Човек, който е с произнесено его и който би могъл при определени ситуации да реагира, включително и да стигне до убийство”, допълва Ташков.  Според него описаният от властите профил на Росен Ангелов не отговаря на истината.  „Той се е крил осем години, за да не бъде задържан. Ако този човек извърши такова тежко деяние, той е наясно, понеже е бил в тази система, че ще бъде задържан и ще изкара живота си в затвора”, смята мъжът. Той е категоричен, че е много погрешно Ангелов да се обвинява за убийствата от Нови Искър.

„По Конституция всеки е невинен до доказване на противното. Няма произнесен съд, към момента той на практика е невинен”, допълва Ташков.  Бившият съкилийник на Ангелов също така изрази съмнение, че убиецът, който и да е той, е действал сам. Според него доказателствата сочат към повече от един извършител. „Имаме около 30 гилзи, това са над четири пълнителя. Това означава, че той е презареждал. Дори да допуснем, че той е имал четири пълнителя, което е доста съмнително, това отнема време”, допълва Марин Ташков.  Според него присъствието на кучето също е много странно, защото всяко куче би направило нещо, за да защити „глутницата си”, в случая семейството. „Значи, вероятно с Росен е имало човек, който е познавал кучето и на който кучето е имало доверие и се е подчинявало”, разсъждава Ташков. Според него към присъствието на втори съучастник сочат и действията на жертвите. „При убийството на първите двама има 15 произведени изстрела. Твърди се, че тези хора са се защитавали, имат рани по ръцете, което означава, че те са били близо до дулото на оръжието. Двама души, които физически са много по-големи и здрави от Росен, който не се отличава физически. Нито с качествата на боец, нито някога е бил в чуждестранния легион, каквито глупости се изговориха”, коментира мъжът.  Според него, стрелците са били минимум двама. Мъжът определи версията на криминалистите, че Росен Ангелов се е прибрал до вилата си след убийството, като несериозна. „След като се е укривал осем години, да отиде във вилата и почти да чака да бъде намерен, за да бъде арестуван. За мен лично, Росен е самоубит”, заключи Марин Ташков.