Начало ВЕСТИ Излязоха резултатите от аутопсията на Петър Христов, криминалистите са ужасени! Вече всичко...

Излязоха резултатите от аутопсията на Петър Христов, криминалистите са ужасени! Вече всичко е ясно, убиецът на бизнесмена е

26

сн. в. Борба

Килърът на бизнесмена Петър Христов си е обзавел наблюдателница на третия етаж в изоставения строеж, откъдето е прострелял жертвата си.

След извършване на аутопсията стана ясно, че 5 от общо 7 куршума са го пронизали.

Оловото попаднало в гърдите, шията и главата, като част от раните са входно изходни, поради което се предполагаше, че изстрелите са 8, пише „Телеграф”. Три седмици преди покушението е било счупено стъклото, гледащо точно към площадка пред офисите на убития.

Оттам се е подало дулото на картечен пистолет „Скорпион” калибър 7,65 мм, с който се предполага, че е открит огън по Христов. Назначените балистични експертизи трябва да изяснят със сигурност дали такъв тип е било оръжието.

Криминалистите установили, че убиецът си примъкнал дървено скеле тип магаре. Строители го използват, за да си нареждат инструментите. То е поставено на мястото на липсващото стъкло от строежа, който гледа към бул. „България”.

Разследващите смятат, че този ход е направен, за да може да се скрие видимостта към третия етаж на строежа от отсрещния мол или случайни минувачи.   Килърът се е възползвал и от друго предимство на мястото на стрелбата – третият етаж е бил облицован с панорамни стъкла, които изглеждат леко опушени и отвън и трудно може да се види и разпознае лицето на евентуалния извършител.