Начало ВЕСТИ Вижте какво се е случило непосредствено преди разстрела на Петър Христов, ще...

Вижте какво се е случило непосредствено преди разстрела на Петър Христов, ще ви настръхне косата!

24

Икона на Св. Богородица станала поличба в часа на разстрела на Петър Христов, разкрива един от познатите на бизнесмена – търговецът Иван, предава „Телеграф“.

На 8 януари сутринта Белчев пътувал с шоумена Митьо Пищова за София, където Пищова му предстоял медицински преглед.

В 10,00 ч. сутринта Димитър Маринов спрял колата на бензиностанция край столицата, за да заредят. В този момент малката икона на Света Богородица, която висяла закачена на огледалото за предното стъкло изведнъж паднала.

„Тази икона стои тука от толкова време, не е падала, сега какво й стана изведнъж“зачудил се Пищова. Час по-късно, докато чакали в болницата, Белчев и Пищова разбрали от хората в коридора, че е убит Петър Христов.  Вчера стотици хора се простиха с убития бизнесмен.

„До последно не вярвах, че е той. Накарах даже една жена да ми покаже на телефона си къде точно пише за него в интернет. Звъннах на един приятел и когато и той ми потвърди, едва не получих инфаркт, споделя Белчев.

Той разказва, че с Петър Христов се познавали от 30 години. „Беше много добър човек. Като ме срещнеше винаги ми даваше по 50 лева да си имам. Веднъж, докато си приказвахме на улицата, при нас спря възрастна жена и му се ожали, че няма пари да си плати тока.

„Колко ти е токът“, попита Петър. „Към 150 лева“, каза му тя. Тогава Петър бръкна в джоба си, извади 500 лева и й ги даде. „Ето, да си оправиш сметките, каза той. А нито я знаеше, нито я познаваше. Но такъв си беше той, готов винаги да помогне на хората в нужда“, разказва Иван Белчев. Една от последните благотворителни прояви на бизнесмена е свързана с Пищова, на когото той помогнал с пари, за да му бъде направена тежка и скъпоструваща сърдечна операция в София.