Начало ВЕСТИ В момента грее слънце, но по обед времето в България рязко ще...

В момента грее слънце, но по обед времето в България рязко ще се обърне! Небето ще зейне, връхлитат ни мощни

26

Днес преди обяд, над по-голямата част от страната, ще има разкъсана облачност до слънчево.

Над Горнотракийската низина ще е мъгливо.

От северозапад облачността ще се увеличава и след обяд ще започнат валежи предимно от дъжд, които до вечерта ще обхванат цялата страна, а в Предбалкана и високите полета на Западна България ще преминат в сняг.

В Дунавската равнина остават условията за поледици.

Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са в широки граници: от 0-2° в северозападните райони до 12-14° на места в Предбалкана и Югоизточна България. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик на НИМХ към БАН Красимир Стоев.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари – още ще се понижи, а вечерта ще започне да се повишава. В планините ще духа умерен, по билата – силен запад-югозападен вятър, който след обяд ще се усили още.

Облачността ще се увеличава и след обяд ще започнат валежи от сняг, в ниските части – от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°. Над Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност, която след пладне ще се вплътнява и вечерта ще завали дъжд. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 8°-14°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2 бала.