Начало ВЕСТИ Съседка на жените от новата Къща на ужасите в Свищов разкрива нови...

Съседка на жените от новата Къща на ужасите в Свищов разкрива нови подробности

37

Двете жени, държани под ключ от майка си в дома им в Свищов, имали психически проблеми. Това разказаха съседи на семейството пред Bulgaria ON AIR.

За последно те са виждали момичетата преди около 3-4 години, а тяхната майка разказвала на всички, че живеят в София, работят и са добре.

„Вероятно се е срамувала от поведението на дъщерите си, отбягваше да говори за тях“, сподели за „България сутрин“ Янка Манчева, която е тяхна съседка.

Тя каза още, че е познавала семейството като добро, а децата им израстнали заедно. „През 2009 година се върнах от Испания, където живеех за кратко и оттогава до 2011 година поддържахме контакти, дори им ходех на гости. Тогава и обаче забелязах, че едното момиче не е добре психически, но предполагах, че е нещо временно, дължащо се на преумора“, отбеляза Янка Манчева. Тя разказа, че е виждала по-малката сестра да си говори сама и да прави странни жестове.

В края на миналата седмица съседи са подали сигнал към социалните служби и полицията в Свищов. Те забелязали, че жената купува голямо количество хранителни продукти, а в същото време живее сама.

След подадения сигнал полицията е направила проверка и е открила двете безпомощни жени на 33 и 34 години. Били държани в една от стаите на къщата. Според властите изглеждали много зле и били неадекватни. При разпита майката заявила, че дъщерите ѝ не са излизали по собствено желание. Тя е задържана, а психично болните жени ще бъдат настанени в специализиран дом./За жената