Начало ЗДРАВЕ Преди зъбите ми бяха жълти, но откакто правя само за 3 минути...

Преди зъбите ми бяха жълти, но откакто правя само за 3 минути дневно и сега си върнах блестящата усмивка!

29

Жълтите зъби могат да причинят неудобство и да доведат до неприятни социални ситуации. Кафе, червено и редица други храни оказват влияние върху белотата на нашата усмивка.

Лоша хигиена или просто стареенето са някои от най-често срещаните фактори, които се крият зад пожълтяването на зъби.

Известен е фактът, че професионални процедури за избелване на зъбите освен, че са скъпи и изискват няколко процедури сериозно уврежда емайла. Вместо това спестите пари с този прост и лесен за използване метод, който само за 3 минути на ден ще върне блясъка на вашата усмивка.

Ако днес все още нищо, не ви е накарало да се усмихнете широко – вижте тези сладурчета, хванати на местопрестъплението.

Класическа рецепта

Лъжичка или две сода за хляб

Прясно изцеден сок от лимон или лайм

Всичко, което трябва да направите е да смесите двете съставки в удобен за вас съд. Имайте предвид, че киселината в сока от цитруси прави реакция със смесването със содата. Изчакайте сместта да се „успокои“, разбъркайте, за да се получи хумогенна смес и разтъркайте добре със стара четка за зъби или с пръст.

По-бели зъбки само с помощта на бананова кора

Полезните свойства на банана са известни – той е хранителен, съдържа много минерали и е един от плодовете с най-високо съдържание на витамин Б. Малко са обаче тези, които знаят, че не по-малко минерали се съдържат и в банановата кора. Ето защо, единственото, което трябва да направим, за да върнем стария блясък на зъбите си е да ги търкаме внимателно с вътрешната част на обелката в продължение на 2 минути всеки ден. Резултатът е гарантиран.

 

Източник: За жената