Начало ВЕСТИ Надгробният паметник на Черния Ангел, който убива всеки, който го докосне-Вижте къде...

Надгробният паметник на Черния Ангел, който убива всеки, който го докосне-Вижте къде се намира!

51

На гробището Оклен в американския град Айова Сити в щата Айова се намира знаменитата 2.6-метрова статуя във вид на крилат ангел,

поставена там през 1912 година от чешко-американския скулптор Марио Корбел.

Местните жители наричат скулптурата Черният Ангел и ѝ приписват зловещи свръхестествени свойства.

Твърди се, че ако вие игнорирате предупрежденията и я докоснете, то скоро вие ще починете, пише Езорейтер.

Статуята стои върху гроба на Тереза Долезал и роднините ѝ. Известно е, че Тереза се е преместила да живее в Айова Сити заедно със своя 18-годишен син Еди и е работила като акушерка. Момчето ѝ почива през 1891 година от менингит. То е погребано в гробището Окленд. Долезал тогава отишла да живее в Орегон, където се влюбила и омъжила за Николас Фелдеверт. Въпреки това, семейното щастие на американката не било дълго, защото съпругът ѝ починал през 1911 година, само няколко години след сватбата.

Тереза се върнала в Айова Сити и се обърнала към известния скулптор Марио Корбел, за да създаде статуя на ангел, който да се издига над тялото на сина ѝ и праха на мъжа ѝ. Никой не знае защо, но Корбел направил скулптурата да гледа надолу, докато другите ангели по гробищата, като по правило, обръщат очи към небесата. Слуховете за това, че паметникът е нечестив, плъзнали след суеверното местно население веднага след като странната скулптура пристигнала на гробището с влак.  Тереза почива през 1924 година. Прахът ѝ е погребан заедно с този на мъжа и сина ѝ. Минали години и златистата статуя започнала да почернява, започвайки от очите.

Чернотата бавно се разпространила и върху главата на ангела, а след това и по цялото тяло, превръщайки ярката скулптура в страшна гробищна фигура. Местни жители говорили под сурдинка, че покойната е била вещица, която продала душата си на дявола. Други предполагали, че тя е умъртвила своите роднини, а ангелът е потъмнял, за да изобличи убийцата. По думите на трети, Тереза се заклела пред ангела, че винаги ще бъде вярна на своя съпруг, но не спазила обещанието си.  Затова статуята станала черна.  Намерили се и такива, които смятали Тереза за доста вярна и благочестива жена. Те казват, че Тереза много е скърбяла по мъжа и сина си, а след това се е разболяла и починала.

 

Очите на статуята пък почернели само за една нощ, сякаш самият ангел плакал от скръб.  Известни са няколко случаи, когато след допир с Черния Ангел хората много скоро умирали. Например, в една от историите се разказва за четирима младежи, които отишли на гробището на Хелоуин и се изпикали върху статуята. Когато те се прибирали у дома, попаднали в катастрофа и загинали на място.   В друг разказ тийнейджър се опитал да отреже пръст на статуята. На следващия ден момчето изчезнало, а след седмица било намерено, удавено в езеро. Удивително също е и това, че пръстът се върнал на ангела, сякаш никога не е бил отрязван.

 

 

Източник: За жената