Начало ВЕСТИ Покъртителен разказ! Приятелка на застреляната Елена в столичния „Лагера“ с разтърсваща изповед...

Покъртителен разказ! Приятелка на застреляната Елена в столичния „Лагера“ с разтърсваща изповед как живеят дечицата на убитата

35

Минаха 5 месеца от тогава. Трудно се продължава, но човек няма избор. Това заяви в ефира на „Събуди се“ Милена – приятелка на убитата в столицата Елена Василева от бившия си мъж Венцислав.

Припомняме, че на 18 август 2017 г. тя бе разстреляна посред бял ден в заведение в столичния кв. „Лагера“ от съпруга си Венцислав Василев.

„Той дойде преди да я застреля 15-20 минути по-рано. Извадих телефона, за да го снимам с идеята да пуснем жалба и да предоставим доказателство. Просто пуснах камерата и държах в ръка телефона, даже по едно време бях изключила, че го снимам, а в последствие се оказа, че съм заснела как си вади пистолета“, каза приятелката на убитата Елена.

„С многобройните жалби ми стана ясно, че не става. Тя потърси помощ много пъти. 4 са само пуснатите жалби, защото тя вече не виждаше смисъл да пуска повече. Имаше момент, в който се страхувах от него след случилото се, но всичко е чисто психологическо“, заяви Милена.

„Никога не ми се е вярвало, че е готов да я убие. Той в съдебната зала каза, че безплатен обяд няма и всеки си плаща. Насилниците обикновено са комплексирани хора. Той не се е разкаял и не съжалява. Поведението му в съда бе нагло и агресивно. Той не изказа съжаление“, каза тя.

„Децата им са на 5 и 10 години. Виждам ги все още, но по-рядко. Те живеят с баба си, но сега времето не позволява интензивни срещи. Малката ходи на градина, голямата на училище и английски. Всяка една среща с мен обаче им напомня за майка им. Не, че могат да я забравят и да я сложат в миналото, но с мен спомена за убийството й постоянно изплува. На голямата много й тежи, че баща й е убиец. На малката може би ще й е по-лесно да преодолее всичко, защото още е много малка. Аз лично ходя на психолог. Постоянно сънувам Елена.. преди инцидента, след това картината е много тежка“, каза Милена с треперещ глас и добави, че винаги дава интервюта, за да се дава повече гласност и да успее да предотврати нова подобна трагедия.