Начало ВЕСТИ Към България фучи люта хала! Студ, сняг и виелици ще сковат страната...

Към България фучи люта хала! Студ, сняг и виелици ще сковат страната в… (ГРАФИКА)

20

Пролетното време ще ни радва с пълна сила до петък, а в събота идва сняг, това сочи средносрочната прогноза за времето, представена в „Дарик“.

Във вторник температурите ще се повишат до 15-16 градуса, на места ще достигнат и до 17-18 градуса. Времето ще бъде слънчево, ясно и много приятно.

До петък времето ще остане със сравнително високи дневни температури, с разкъсана облачност, с повече слънце.

В петък обаче над страната ще се формира средиземноморски циклон, който в петък и събота ще окаже влияние на времето над цялата страна. Ще завали дъжд, а на много места дъждът ще премине в сняг, най-вече на северозапад, в Предбалкана и по високите полета. Възможно е да се образува и снежна покривка. Температурите обаче все още ще бъдат сравнително високи, а по-студеният въздух ще бъде в Северна и Северозападна България.

И това е интересно: Георги Рачев разкри кога се завръща снега и посочи какъв мощен циклон ще бушува в началото на февруари! (СНИМКИ)

В неделя облачността ще се разкъса и ще има един прозорец от два дни, в които времето ще бъде стабилно, без валежи.

В понеделник ще остане студено, но без валежи.

Във вторник, обаче, ни чака нов средиземноморски циклон, който ще бъде по-дълбок от този през тази седмица и той ще ни донесе отново валежи. Те ще бъдат основно в югоизточните, източните и централните части на страната. Отново се чака и сняг, и допълнителна снежна покривка.

През цялата следваща седмица се очаква истинска зима със сняг. Все пак не се очаква извънредно студено време и не се очакват температурни рекорди.