Начало ЗДРАВЕ Това ще спаси животът ви, ако сте сами вкъщи и усетите,...

Това ще спаси животът ви, ако сте сами вкъщи и усетите, че получавате инфаркт

54

Ето как да оцелеете, ако имате сърдечен удар и сте сами у дома!

Най-лошото нещо, което може да се случи на всеки е да бъде сам по време на сърдечен удар или смъртоноснен пристъп.

Обикновено пациентът има само 10 секунди, след като вече е усетил, че “нещо със сърцето му не е наред”, преди да се срине на пода в безсъзнание.

 

Да се случи с вас нещо подобно не е невъзможно, така че е най-добре да се подготвите предварително за такъв сценарий.

Какво ще правите, ако погледът ви се премрежи и сърцебиенето ви стане необичайно? Започнете силно да кашляте!

 

Колкото по-често и повече, толкоз по-добре. Всеки път, преди да се изкашляте, поемете дълбоко дъх, колкото е възможно.

Кашлицата трябва да е толкова силна и продължителна, че да започнете да плюете храчки, дълбоко загнездени в белите ви дробове.

В идеалния случай, всичко, което може да направите е да кашляте на всеки 2 секунди без прекъсване – толкова продължително, колкото сърдечната ви честота да се върне към нормалните си нива или в стаята не се появи някой, който да се обади на бърза помощ.

 

Как точно работи този метод?

На първо място, когато поемате дълбоко дъх, това позволява в белите дробове да проникне повече кислород, който бързо да се разпространи по цялото тяло. Това е важно при сърдечната недостатъчност.

Второ, всеки път, когато кашляте, това е един вид изкуствен сърдечен масаж, който стимулира сърцето и тя му попречи то да спре.

 

Разбира се, по този начин ние не можем да решим самия проблем. Така че, ако се чувствате по-добре след тези процедури, трябва незабавно да се обадите в болницата. Спечелете време, за да стигнете до нея!

Кардиолозите казват, че ако споделите тази информация с 10 души, ще спасите най-малко един от тях от сърдечен удар. Споделете!

 

Източник: За жената