Начало ЗДРАВЕ Ако някой ми беше казал, че на 60 ще нося дънките на...

Ако някой ми беше казал, че на 60 ще нося дънките на дъщеря ми, щях да се изсмея! Дължа го на шведското чудо – ям и слабея!

823

Всички жени си мечтаем да сме в състояние да ядем всичко и  да не наддаваме  и грам. Но тази идея звучи като непостижим идеал.

Свикнали сме да мислим, че стройната фигура може да бъде постигната само с цената на постоянни ограничения от любимите продукти.

А за да не се мъчим дълго, обикновено избираме най-строгата и тежка диета, побъркваме се от глад, отслабваме и веднага след това си връщаме загубеното тегло.

 

Шведска диета

Такива методи веднага дават резултат, но струва ли си да подлагаме тялото си на тях? Не само че в дните на строга диета органите не получават необходимите им  витамини  и микроелементи, а и цялото ви тяло изпада в стресово състояние . Подобно „разтоварване“ потиска обмяната на веществата и унищожава мускулната тъкан .

Шведско чудо

За да предотвратите това, трябва да ядете редовно – тогава, когато смятате, че сте гладни. Просто трябва да знаете какви храни е позволено да ядете, така че да не се притеснявате за натрупването на мазнини . Искаме да споделим с Вас  списък на продуктите,  които са в основата на известната шведска диета .

Разрешени продукти: зеленчуци , които дават реколта над земята ( зеле , краставици , домати , спанак , броколи ); гъби , маслини , авокадо ; всяко месо в сварена форма; всички ядки ; всякаква риба и скариди ; варени, печени и пържени яйца ; мазни млечни и кисели млечни продукти .

 

Можете да ядете 2 пъти седмично: черен шоколад с високо съдържание на какао ; растящи в почвата зеленчуци; плодове .

Шведска диета

Строго забранено: маргарин и рафинирано масло; алкохолни напитки ; захар , сладолед , газирани напитки , всякакви макаронени изделия , хляб , картофи , купешки сокове .

Шведска диета

Не забравяйте, че трябва да се храните само тогава, когато се чувствате гладни. Препоръчително е да се яде най-малко 5 пъти на ден, с течение на времето ще си създадете режим и ще се храните по малко на всеки 3 часа. Не забравяйте да водите  активен начин на живот  ! Споделете тази полезна статия с вашите приятели!

 

Източник: За жената