Начало ВЕСТИ Млада майка остави бебето до себе си и заспа, а когато се...

Млада майка остави бебето до себе си и заспа, а когато се събуди изпита истински кошмар

37

Лорън Джордан поставила сина си Харисън на спалнята до себе си с намерението да го върне в креватчето му, след като заспи.

Вместо това обаче, изтощената след натоварения ден 23-годишна майка на още четири деца от Съсекс, САЩ, заспала дълбоко заедно с 22-годишния си партньор Керан Джоунс. След като се събудила едва на сутринта, тя с ужас установила, че бебето й не диша.

„Ние не възнамерявахме да заспим с него, но бяхме толкова изтощени и това просто се случи.

Чувала съм за силната връзка, която се изгражда, когато бебето заспива до родителите си. Апелирам към всички майки и татковци – ако искате детето ви да заспи до вас, приспете го, но веднага след това го преместен в собственото му креватче. Защото само една грешкаот ваша страна, и може да се случи най-страшното. Не повтаряйте моята грешка“, споделила през сълзи скърбящата майка пред съда след печалния инцидент.

Според д-р Ал-Адрани – лекарят, направил аутопсията на детето, Харисън е жертва на „необяснима смърт в ранна детска възраст“, но е възможно той или да е бил неволно задушен от спящите му родители, или топлите им тела да са причинили повишаване на телесната му температура./За жената