Начало ВЕСТИ Бабата на Азис е менте гледачка, разкри репортерка под прикритие!

Бабата на Азис е менте гледачка, разкри репортерка под прикритие!

56

Цяла България е пощуряла по една нова врачка – бабата на Азис. След като преди две-три седмици Нова телевизия излъчи дълъг мини филм за ромката баба Станка, която надниква в бъдещето от схлупената си къщурка в Костинброд, тълпи хора щурмуват покоите й, пише „Уикенд“.

Феномен ли е бабата на Азис? Наистина ли е втората Ванга и оправдана ли е истерията около възрастната жена? Репортер под прикритие реши да отиде да му врачува известната ясновидка и да провери дали наистина познава толкова или е поредната дребна измамница. Той се е представил с абсолютно измислена биография като средностатистическа жена, която се чуди дали ще си намери работа и дали ще създаде семейство.

Определено баба Станка може да оглави класацията по мини шарлатанство, въпреки че наистина е колоритна и забавна. Възрастната ромка не познава абсолютно нищо и припечелва солидни пари от наивността на „пациентите си”, установи проверката.

Как започна всичко?

Баба Станка първо пали цигара, после те пита за име и години. Следващият въпрос е

– „От кой град си? Не си от София”, започва да гадае възрастната жена. Е, това, че репортерът не е родом от столицата беше единственото познато, но от 7,5 милиона българи е нормално повечето да не са от София – не е кой знае колко трудно да налучка човек. Репортерът оставил Станка да гадае, но тя не спирала с въпросите:

– Не живееш сама, с кого живееш? 

– С приятеля ми. – гласи краткият отговор, но баба Станка продължава да пита за мъжа и какво не върви във връзката им.

– От кога сте заедно? Кога се появиха проблемите? Друга жена му се увърта, да знаеш. Руса е! Не е като теб тъмна… 

– заявява компетентно гадателката и смига съучастнически.

Всъщност, няма такъв мъж, нито руса жена, която да го краде. Репортерката под прикритие изобщо не е във връзка и се наслаждава на свободата си.

Възрастната ромка продължава да гадае за работата на младежа, финансовите му проблеми, образованието, колежките, които имат апетит към него.През цялото време човекът под прикритие все едно е на разпит. Въпросите валят непрекъснато:

– Какво работиш ти, бе, момиче? А приятелят ти? От колко време сте заедно? За какво се карате, какви са ви проблемите? Коя колежка му се увърта? Нещо с пари, кредит ли има? Иска по-висока длъжност май, към какво се цели?

Това са само част от въпросите в рамките на 2-3 минути. Колкото репортерът се опитава да е по-лаконичен, толкова повече въпроси задава „гадателката”. Второто раздаване и цепене на картите има нова порция въпроси и налучквания:

– Имаш ли роднина в чужбина? Някакви проблеми в любовта май виждам.. Скоро ще си намериш работа, няма да се косиш… Възрастен човек със здравословни проблеми в рода ми се явява тук. Кой е?

Това се опита да налучка баба Станка, като почти във всяко семейство има болен, възрастен или човек в чужбина. Да, но и тук не позна особено – всички възрастни във фамилията репортера под прикритие са покойници, а роднина в чужбина няма. Проблеми в любовта няма никакви, а работа няма защо да си намира, защото такава си има от поне 3 години.

За миналото баба Станка не познава нищо. За настоящето познаваемостта също заковава 0%, като всичко това е изпъстрено с пълни глупости, представяни като гадания. За живота си, репортерът чува коренно различни от действителността неща.

– Ще си намериш работа и нов мъж, няма да е сегашният. Ти си хубаво момиче, много мъже се бият за теб, ама все да те използват… Ще откриеш обаче един нов, няма да е скоро, след година-две…

– с това се изчерпват гаданията й за бъдещето на момичето. Е, не е нужно да си врачка, за да го предскажеш това.

Ами това е. Хайде вече да си ходиш – каквото имах да ти кажа, казах ти. Ако искаш, след няколко месеца пак мини. Ама сериозни проблеми няма при теб”, казва баба Станка след точно 8 минути и 20 секунди. Тарифата за врачуването поне е символична – взима едва 20 лева, но ако желаеш, може и повече да оставиш. Ако си доволен – доволен, ако не, си е твой проблем, време е за следващият желаещ.

Само за 1 час, колкото прекарва репортерът в дома на бабата на Краля на фолка, минали 6 човекаНа ден през къщата й се отбиват минимум по 30 души, като има дни, в които надхвърлят 40-50 човека. Прости сметки показват, че 30 желаещи за пророчеството на предприемчивата ромка й носят чист доход от поне 600 лева на ден, или иначе казано – близо 20 000 лева на месец. Страхотна печалба за една възрастна жена за нищо време и работа.