Начало ЗДРАВЕ Разлики при децата родени секцио и по нормалния начин-Какви са рисковете

Разлики при децата родени секцио и по нормалния начин-Какви са рисковете

44

Цезарово сечение е операция, при която бебето се отстранява от корема на майката чрез хирургичен разрез в матката .

 

 

Изкуственото раждане е второто име за цезарово сечение. Такива раждания могат да бъдат планирани и могат да бъдат спешни.

Най-често цезаровото сечение се предписва при специални обстоятелства, които могат да представляват заплаха както за живота на майката, така и за живота на детето.

В някои случаи, така известното секцио е единственият възможен вариант с успешен резултат . Понякога самите жени са помолени да извършат такава операция, за да не издържат продължителни, болезнени контракции и последващи опити.

Цезарово сечение

Цезаровото сечение, с оглед на неговата специфичност, е обгърно от митове и предположения. Днес редакцията „ни ще разпръсне пет от тях, така че да можете щастливо да очаквате раждането на красивите си деца.

Хиперактивност Смята се, че цезаровото сечение може да предизвика неограничена активност в растящото бебе. Хиперактивността е бичът на нашата епоха. Вярно е, че причината за това поведение не винаги е секциото и с мъдрото възпитание на тези проблеми може да се избегнат.

Проблеми с умственото развитие Децата непосредствено след раждането са регистрирани от педиатър и невролог. Но не се притеснявайте! Това е стандартна процедура, която се провежда единствено с цел предпазливост. Ако бебето все още има забавяне в развитието, причината обикновено е съчетанието на няколко фактора едновременно, а не само цезаровото сечение.

Физическото изоставане Цезаровото сечение не изисква непременно специални програми за развитие. За някои проблеми в този случай може да доведе до навлизането на амниотична течност в дихателната система, късното първо поемане на въздух, усложнения при анестезия.

Рискът от усложнения се увеличава при спешно цезарово сечение, когато тялото на майката няма време да се подготви за процедурата. Но дори и в този случай, рискът само се увеличава и със сигурност не става сто процента!

Честият плач Огромният стрес, провокиран от раждането, активира различни хормони и укрепва нервната система на бебето. Бебетата извадени със секцио, които не преминават през този жизнен процес, изпитват известно потискане на невро и физиологичните функции. Различни проблеми с нервната система са възможен рисков фактор. Но не е задължително!

Липса на мляко Състоянието на мозъка при цезарово се нормализира на деветия ден след раждането. Децата, родени по естествен начин, се връщат към нормалното в първия ден от живота си. Понякога процесът на лактация при майките наистина е нарушен от влиянието на антибиотиците, а майчиното мляко гарантира правилното и хармонично развитие на бебето.

За да се предотврати този проблем, е необходимо да се обърне специално внимание на квалификацията на лекаря, който ще извършва операцията, а не да се притеснява напразно. Най-често млякото започва да се отделя по-късно поради стрес!

Рискове са възможни при всяка операция. Винаги си струва да мислите за тях предварително, да ги подготвите добре и да знаете, че две неща гарантират безопасен резултат : грижата за бебето и помощта на квалифициран лекар. Нека децата ви да са здрави!

 

Източник: За жената