Начало ЗДРАВЕ Имам приятелка на 57г. и няма напукани пети! Все ме кара да...

Имам приятелка на 57г. и няма напукани пети! Все ме кара да пробвам една рецепта и най-после опитах-Сега я благославям!

846

Напуканите пети са много често срещан проблем, който може да варира по тежест от козметичен проблем до проблем, който изисква медицинска помощ.

Като се вземат необходимите предпазни мерки може да се предотврати пукнатините да не стават по-дълбоки и да доведе до спиране на кръвотечението и болката.

Някои от причините за напуканите пети са сух въздух, липсата на влага, неправилна грижа за краката, неправилно хранене, стареене, продължително стоене на твърди подови настилки и носенето на грешен вид и номер обувки.

Има няколко средства за напукани пети, които можете да опитате, които ще решат този проблем.

Моята приятелка е на 57 години, а краката й изглеждат като краката на двадесет годишно момиче, а тайната й е в това домашно средство за защита.

Аспирин и алкохол

Необходими съставки:

10 аспиринови таблетки

250 мл 70% медицински алкохол или 250 мл ракия

Начин на приготвяне:

За да се приготви това лекарство, първо трябва да стриете 10 таблетки аспирин и да ги превърнете в прах. Разбъркайте праха с 250 мл ракия (или 70% от медицинска алкохол) и оставете да остане така за около един ден или два. Всяка вечер, разклащате сместа и след два дни вземете парче марля и потопите в лекарството.

Следващото нещо, което трябва да направите, е да поставите напоена марля на краката си. След това е необходимо да увиете краката си в найлонова торбичка и да поставите чорапи. Оставете го за една нощ. На сутринта, измийте краката си с топла вода и сложете подхранващ крем или глицерин върху тях.

След само 10 процедури ще бъдете изумени от резултатите. Краката и петите ще са много по-красиви и няма да има никаква следа от груба кожа или твърди участъци!

Втора добра рецепта

Вазелин и лимонов сок

Необходими съставки:

1 чаена лъжичка вазелин 4 до 5 капки лимонов сок топла вода

Начин на приготвяне:

Накиснете краката си в топла вода и ги дръжте в продължение на около 15 до 20 минути. След това трябва да ги изплакнете и да ги подсушите. Следващото нещо, което трябва да направите е да се смесите една чаена лъжичка вазелин и лимонов сок. Втрийте тази смес върху вашите крака, напукани пети и други засегнати части на краката. Кожата ви скоро ще поеме цялата смес.

Нанесете сместа върху краката си и сложете чифт вълнени чорапи. Запазете тази смес на краката си през нощта и ги измийте на сутринта. Вълнените чорапи ще запазят топлината на тялото и повишат ефективността на сместа.

 

Източник: За жената