Начало ЗДРАВЕ Как да накараме спящия метаболизъм да заработи на светлинни обороти? Лесно е...

Как да накараме спящия метаболизъм да заработи на светлинни обороти? Лесно е с тези 11 НЕ:

47

Един от най-големите причини за трупане на наднорменото тегло  и ниската ефективност на диетите е  бавният метаболизъм .

Тайната на много слабеещи изобщо не е в изтощителното гладуване или редовните посещения на фитнеса, а само в  ускорена обмяна на веществата .

Мнозина я стимулират със специално подбран набор от продукти. Разбира се, по-здравословният начин на живот и правилният режим никога няма да навредят!

Нека да разгледаме възможните фактори, които  забавят метаболизма . От следните 11 причини вероятно ще добиете представа защо диетите не работят и тялото ви не бърза да се сбогува с наднорменото тегло .

Причините за бавен метаболизъм Стресът Нервното напрежение забавя обмяната на веществата. Изследвания са показали, че във времена на стрес женското тяло изгаря 100 калории по-малко от обикновено. Липсата на желязо Желязото действа като доставчик на кислород към мускулите. Когато нивото на желязо падне, пада и енергията и се забавя метаболизмът . Не забравяйте да включите в диетата си храни, богати на желязо: елда, бобови растения, черен дроб.

елда против бавен метаболизъм

Яденето на плодове и зеленчуци с нитрати Плодовете, които трябва да донесат ползи за организма, всъщност могат да ни навредят! Следете за качеството на консумираните плодове и зеленчуци: химикалите, с които често ги третират, пречат на нормалната обмяна на веществата. Липсата на йод Щитовидната жлеза пряко влияе на обмяната на веществата, така че е необходимо от време на време да я храните, като използвате йодирана сол и консумирате морски дарове, яйца.

йодирана сол

Твърде висока температура в къщата Лекарите отдавна съветват да се проветрява помещението, преди да отидете да спите, и причината за това е не само за унищожаване на бактериите. Студът активира изгарянето на подкожните тлъстини и калории. Неправилни закуски Постоянното похапване на  бързи въглехидрати само вреди на фигурата. Заменете бисквитки, кифли, подсладените млека с ядки. Те съдържат полиненаситени мастни киселини , които помагат за увеличаване на активността на хормоните, отговорни за изгарянето на мазнините.

 

ядки

Късното сутрешно ставане Утринното слънце настройва тялото ни към правилния ежедневен ритъм. А той, от своя страна, регулира съня, приема на храна и изразходваната енергия. Вземете сутрешната доза  витамин D , за да започне правилната обмяна на веществата. Силовите тренировки Изтощителната тренировка разпалва метаболизма за период от 48 часа. Не забравяйте, че колкото повече мускулна маса имате, толкова по-малко телесни мазнини ще имате. Отсъствието в храната на млечни продукти В млечните продукти се съдържат хранителни вещества и киселини, която влияят върху изгарянето на мазнините и образуването на нова мускулна маса. В допълнение, млякото съдържа калций, който е важен за регулиране на метаболизма.

извара

Недостатъчен прием на вода Дневният процент на вода за нормалната обмяна на веществата – 1.5 литра на ден. Хубавият зелен чай изгаря калории, както и редица детокс напитки, които изчистват организма от токсини. Нередовното хранене Нередовното хранене принуждава организма да съхранява енергия, защото не знае кога и дали изобщо ще има следващо хранене. Яденето на порции на всеки 3-4 часа носи стабилност в храносмилателната система и се поддържа обмяната на веществата.

Това са тайните, които крие тялото ни! Съблюдавайте правилен  хранителен режим , яжте здравословно и останете в отлична форма. Една полезна информация, която може да споделите с приятели!

 

Източник: За жената