Начало КЛЮКАРНИК Защо Румен и Десислава Радеви все се държат за ръце – Първата...

Защо Румен и Десислава Радеви все се държат за ръце – Първата такава двойка!

38

Хванати за ръка, Радеви влязоха на приема на държавния глава за посланиците у нас в НИМ.

Запознали се преди 30 г. “Незабравка”, излъгала го тя… и той не я забравилРумен и Десислава Радеви не се притесняват да се държат за ръка на публично място.

Търсят се с поглед, говорят с очи. Не са “обрани” според политическото клише за хората по върховете на държавата, а непринудено демонстрират колко са свързани – поведение, непознато в политическите среди в България до момента. И на приема за 24 май Румен и Десислава бяха плътно един до друг, допрели ръце.

За разлика от Росен Плевнелиев, който изкара цял мандат без първа дама, съпругата на Радев зае мястото си до него още от първия ден на “Дондуков” 2. Но през изминалата година се видя, че това не е просто по протокол, а двамата наистина са неразделни. “Моето място е до него. Подкрепям го във всичко, което прави. Вярвам в неговия разум”, казва Десислава. 13 ноември 2016 г. – Румен Радев е току-що избран за президент и влиза за пресконференцията в зала 3 на НДК, придружаван от Десислава.

Както за всичко останало, двамата бяха одумвани, че тя е втората първа дама, т.е. втора съпруга на президента. И генералът, и Десислава имат по един брак зад гърба си. Радев не се притеснява да прегърне на публично място съпругата си – както направи това в Малта за снимка със сънародниците ни. По-неизвестен факт е обаче, че се запознават преди 30 г. – през далечната 1987 г., когато той е лейтенант в базата в Равнец. “Докато бях ученичка, се подвизавах за кратко като модел, защото парите никога не стигаха… Запознахме се на едно от ревютата, свързано с някакъв празник. Аз съм Румен, представи се той. Аз съм Незабравка, отговорих… Станахме приятели, започна да идва вкъщи. Помагаше ми по математика. През годините сме се виждали не повече от два-три пъти. Но това не пречеше срещите ни да са много топли и пълни с доверие. Нали знаеш, има такива приятелства, които годините не могат да разрушат. Разговорите вървяха така, сякаш сме се разделили вчера”, споделя тя в интервю за списание “Ева”. Следват десетилетия, през окито почти не се виждат. Докато преди 2-3 години не се откриват отново, вече с други очи. А на въпрос как се е стигнало дотук днес да е г-жа Радева, тя свива рамене: “Отговор няма. Просто се случи. Сигурно е карма освен любов. Явно е трябвало да се случи.”

Слагат бариера пред хорското любопитство за най-личните неща. Но в редките случаи, когато се отпускат, говорят един за друг с много любов. Според Десислава всичко между тях е химия. “Намирам вътрешен мир с него. Той ме допълва и завършва”, казва тя. “За мен е от значение кой е човекът до мен, как се чувствам с него, имам ли какво да си кажа. Когато житейският ритъм се успокои, всичките ти ангажименти отпаднат и настъпи “есента”, да знаеш, да усещаш, че с този човек ще ти е пълно, че ще се чувстваш уютно, дори и в мълчанието. За мен Румен е този човек”, допълва Радева. “Много истинска” – така пък Радев описва жената до себе си. Десислава го грабнала със силния си характер и с широкия си мироглед. “Има една слабост – прекалено умна е за съпруга. Не търпи лицемерие. Надушва фалша от километри, в това отношение радарът ѝ е изключително прецизен. Понякога трудно се съжителства със силен характер, но си струва”, казва той. За себе си президентът признава, че е ревнив, но го превъзмогва с чувство за хумор и самоирония. Именно така описаният от Радев характер спечели на президентшата прозвището “генерал Деси”. Но пък тя си го харесва. И фино се шегува с “пагона” си – написа преди повече от половин година във фейсбук: “Не командвам президента, нито му казвам как да управлява държавата. Именуването ми като “генерал Деси” е добър опит в старанието да се внушава, че генералът е под чехъл. Но генералът в нашето семейство е само един и в настоящия момент е президент.” Атаките са към нас двамата, защото хората усещат, че спойката помежду ни е много силна, смята първата дама. Когато преди старта на предизборната кампания през лятото на 2016 г. се появиха снимките им, очевидно с цел да станат част от битката за президентския стол, генералът бе обвинен, че е напуснал законната си съпруга и има любовница. Това е моята законна съпруга Десислава, опроверга Радев. Двамата подписаха граждански брак в разгара на лятото – на 12 август. Направиха го дискретно. “За съжаление на някои, тази романтична приказка, че имам любовница, не трая дълго. Срина се ореолът ми на Дон Жуан”, с чувство за хумор подходи към темата генералът. “В любовта човек няма как да прави планове и сметки. Някои казват, че това е болестно състояние. И може би са прави. Притъпява се инстинктът ти за самосъхранение. Губиш егото си. Живееш за другия. И не можеш да си представиш света без него”, разсъждава първата дама. Определя се като моногамна и казва, че “изневярата, последвана от лъжа, е предателство”. Допълват се идеално, защото той “има идея за макрорамката в живота, има генерален поглед за нещата, има хоризонт напред и следва посоката”. А тя е по детайлите и изпипването на всичко. Рокът е музиката на Радеви. Президентът е по хард звученето, а съпругата му от гимназията е луда по “Уайтснейк” и Дейвид Ковърдейл. Докато я свалял, Радев често ѝ свирел на китара, но вече все по-малко му остава време за това.

 

Източник: За жената