Начало ВКУСНО Децата ги обожават за закуска, мъжа ми ги хапва за мезе, а...

Децата ги обожават за закуска, мъжа ми ги хапва за мезе, а аз ги обожавам всякак по всяко време

47

Тази рецепта е страшно бърза и доста евтина, така че става, както се казва, за всеки ден

Предлагаме ви една от най-бързите рецепти за вкусна закуска или мезе, която се прави бързо и лесно като детска игра, а е и страшно евтина.

Това са кренвиршки с кашкавал и корнфлейкс, които стават адски апетитни и не изискват никакви усилия или особени умения в кулинарията. Същевременно с това пък са интересни на вкус и външен вид и ще разнообразят ежедневното ви меню.

 

Тези топчета от кренвирши, кашкавал и корнфлейкс стават адски вкусни, а се приготвят наистина за нула време

Даваме точната рецепта за приготвянето им и необходимите за това продукти, които сами ще се уверите – ги има във всяка къща.

Трябват ни шест кренвирша, малко корнфлейкс за паниране, две яйца, 150 грама кашкавал и олио за пържене.

Нищо друго.

Първо попарваме съвсем леко кренвиршите – за не повече от една минута във вряща вода и след това ги нарязваме на хапки. На всяка от тези хапки правим лек разрез, в който поставяме парченце кашкавал.

Загряваме олиото, разбиваме двете яйца и започваме да оваляме парченцата кренвирши първо в яйцата, а после в корнфлейкса. Може да съберем няколко парченца заедно, да ги оваляме и да ги пържим, за да станат по-големи и красиви топките.

Слагаме ги на тигана и ги запържваме докато видим, че са станали готови за консумация. Много вкусно, евтино и страшно бързо ястие, което ще ви хареса. От него става и отлично мезе или предястие, което без проблем може да предложите и когато са ви дошли гости.

 

Източник: За жената