Начало ВЕСТИ Те свиреха в група заедно, но Ицо Петрофф направи спиращи сърцето разкрития...

Те свиреха в група заедно, но Ицо Петрофф направи спиращи сърцето разкрития за музиканта убиец Антон Бояджийски! За шок на всички той е бил

40

Антон Бояджийски беше изключително талантлив китарист, на акустични китари, композираше, пееше лошо. Смъртта на съпругата му, която почина преди 5-6 години, го съсипа.

Това каза Ицо Петрофф, основател на група Татко Кристофър“, в която Антон е свирел, пише „Телеграф“.

Описва го като добро момче. Двамата последно се чули за Новата година, като си пожелали да е по-успешна и за двамата.

Бояджийски си метаел да направи музикална агенция, която да изпраща наши музиканти да свирят в чужбина.

В миналото Бояджийски е имал добра визия, но коренно се променил след смъртта на съпругата си, от която имал дъщеря. Дългата му коса опадала. „Промени се сериозно, качвал ме е в колата си да ме вози и мога да кажа, че шофираше нервно, много нервно. Казах му, че предпочитам да ходя пеша, отколкото да ме вози по този начин, Беше любящ баща“, спомни си Ицо.

Двамата живеели в съседни блокове в столичния квартал „Сухата река. Родителите на Антон не харесвали съпругата му, поради което той се изнесъл да живее с нея във вила в провинцията. Идвал да вижда от време на време майка си. Бояджийски има пълнолетно дете от първата си жена. Именно нейната смърт го променила рязко. „Последните пъти като се видехме на кафето в квартала пиеше някакви хапчета. Имаше според мен някакви психични проблеми, връщаше се назад в годините, спомняше си много добре дати и събития например, които аз бях забравил, но връзката с действителността му се губеше“, разказа още Ицо Петрофф. Бояджийски, който е писал и песни за Б.Т.Р. в последно време свирел в група в провинцията. Припомняме, че 41-годишната жена е застреляна с два куршума в гърдите и един в главата. Смъртта на мъжа, който е бил на 48 години, е настълила след изстрел в главата. В автомобила, който е собственост на мъжа и е с пловдивска регистрация, е намерен незаконен пистолет.

Той е бил в ръката на мъжа, който е бил облечен изцяло в черно. Шефът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов и зам. окръжният прокурор Недко Симов поясниха, че вдовецът, който първо е убил разведената жена, а след това се е самоубил, е бил облечен целия в черно. Заради извършените огледи в лоши метеорологични условия – при снеговалеж и през нощта, днес предстои да се извърши повторен оглед на автомобила. Не са открити следи от борба и съпротива. По първоначални данни престъплението е извършено между 21.00 и 23.00 часа снощи.