Начало КЛЮКАРНИК Изплува незнайно пророчество на Ванга, което може да разтърси България! Старицата разкрила...

Изплува незнайно пророчество на Ванга, което може да разтърси България! Старицата разкрила огромна мистерия

56

Гробът на Васил Левски лежи под улица „Цар Калоян“ в центъра на София. Това споделила пророчицата Ванга пред своя близък приятел Павел Кипров, пише „Телеграф“.

Гробът на Апостола не е там, дека мисли Хайтов. Той е в параклиса „Свети Николай Чудотворец“, провидяла петричката Касандра. Тя дала още доста детайлни подробности пред информатора Кипров, жител на симитлийското градче Черниче. Човекът споделя как с учите си чул, че Васил Левски лежи под стръмното стълбище в дясно от входа. Скелетът ще бъде разпознат по това, че държи в ръцете си дървен кръст.

„Идват хора тука, питат, но на мен не ми се вярва. Ако е имало нещо, щеше да излезе при бомбардировките над София“, сподели по-стар служител в християнската забележителност.

През втората световна война една американска бомба удря църквата и я срива до основи. Чудодейно, но само иконата на св. Николай и прилежащата й стена остават непокътнати. По-късно пък по времето на социализма, багери обърнали земята, докато копаели основите на строящия се в съседство хотел „Рила“.

На времето писателят Николай Хайтов поддържа версията, че костите на Дякона са положени малко по-надолу, насред Ларгото на властта и по-точно църКвата „Света Петка Самарджийска“, намираща се в подлеза на ЦУМ.