Начало ВЕСТИ Ужас в Пловдив: Две 3-годишни близначета, мършави като скелети, с рани и...

Ужас в Пловдив: Две 3-годишни близначета, мършави като скелети, с рани и синини, приети по спешност в болница, а пияната им майка… (СНИМКИ/ВИДЕО)

52

Ужасен инцидент с деца в Пловдив. Две близначета на 3 години са приети по спешност в болница. Едното е със синини, а другото е в много тежко състояние, по първоначални данни е с мозъчен кръвоизлив и с опасност за живота.

Лекарите останали шокирани при вида на децата, които са силно недохранени. Тригодишните близнаци тежали колкото няколкомесечни бебета.

По всичко личи, че като майка, тя не е полагала необходимите грижи за тях така както трябва да бъде”, обяси старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР – Пловдив.

Пред полицаите майката отрекла да е била децата, информира Нова тв. Обяснила, че гипсова картина паднала върху главата на момченцето. Апартаментът й е запечатан от полицията, а съседите й във входа въобще не знаят, че в жилището се отглеждат деца.

Майката е арестувана още снощи, след като довела децата  в болницата. Тя е била пияна.

„Предмет, който е паднал в леглото на близначетата от Пловдив, е наранил жестоко едното дете и е ударил другото. Няма домашно насилие по първоначални данни и не е доказано такова.

Децата се намират в Университетската болница в Пловдив, като няма опасност за живота на едното, а другото все е в изключително тежко състояние.

Очаква се по-късно днес правоохранителните органи да дадат пресконференция по случая.