Начало ВЕСТИ Жестоко клане! Дядо Стефан се борел до последно срещу убиеца си! Внезапно...

Жестоко клане! Дядо Стефан се борел до последно срещу убиеца си! Внезапно вината за смъртта му пое…

133

87-годишен дядо, разкрил в предаването „Съдебен спор“ как дъщеря му държи трите си деца изолирани от света като заложници, беше открит мъртъв.

Дядото е изчезнал  на 11 февруари, а ден по-късно бил обявен за издирване. Когато униформените потърсили Мария и Свилен, за да ги разпитат, не ги открили в дома им. Съседка споделила, че ги видяла с трите дъщери в района на мола.

Щом полицаите отворили апартамента, онемели. В единствената стаичка, която обитавало 5-членното семейство, се валяли дрехи и различни предмети, 5 котки се прескачали в теснотията, а домоуправителят видял любимата ръчна чанта

на дядо Стефан. „Той никога не излиза без нея“, казал мъжът. В ъгъл на общ балкон, на метри от жилището, в което живеели всички, бил открит трупа на възрастния мъж, пише „Телеграф“.

По тялото на стареца имало порезни рани от нож – основно по ръцете, което говорело, че се е защитавал. На главата му имало рана от удар или падане. Съдебните медици коментираха обаче, че от подобни рани и удари не може да настъпи смъртта на човек. Те подозират, че в следствие на побоя Янев е получил мастна емболия и е загинал, а после трупът му е довлечен до общия балкон.

Всички служители, ангажирани с разплитането на случая, са потресени от трагичното състояние на децата. Едното момиченце искало да отиде до тоалетна, като вместо да каже, правело знаци с очи на сестра си да го придружи, споделят ужасени полицаи. Две от децата изобщо не комуникират.

По време на разпитите дъщерята на жертвата – Мария тотално отричала вина. Мъжът й Свилен пък не издържал и признал, че той е убил дядо Стефан.

Трите дъщери на Мария и Свилен – Д., Й. и Б. са под полицейска закрила, а след това ще бъдат настанени в кризисен център./Блиц