Начало ВЕСТИ Актуална седмична прогноза за времето по дни за периода от 26 февруари...

Актуална седмична прогноза за времето по дни за периода от 26 февруари до 4 март

84

Новата седмица започва със застудяване, което се очаква да настъпи през нощта в неделя срещу понеделник. В първия ден от новата седмица снеговалежите ще продължат, а температурите още ще се понижат.

Сутрешните в началото на седмицата ще бъдат между минус 12 и минус 5 градуса, за района на София около минус 8 градуса, а дневните температури ще бъдат между минус 8 градуса в Северна България, до около минус 1 градус в Южна България, само по Черноморието максималните температури ще бъдат положителни – между 2 и 4 градуса, предаде БГНЕС по информация на НИМХ.

Във вторник съществена промяна на времето не се очаква, остава студено с отрицателни минимални и максимални температури в повечето места, а снеговалежите ще продължат, но с тенденция да отслабват и спират.

В сряда навсякъде валежите ще спрат и ще се изясни, което ще доведе до падане на температурите.

Сутрешните температури ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса, на места и по-ниски, а дневните температури ще бъдат между минус 8 и минус 3 градуса, като минус 8 градуса, а може и по-ниски ще бъдат дневните температури предимно в Северна България.

За София в сряда минималната температура се очаква да падне до около минус 12 градуса, а максималната за деня ще бъде около минус 3 градуса.

Новият месец ще дойде с още по-ниски сутрешни температури – от порядъка на около минус 15 градуса, а дневните ще са между минус 6 и 0 градуса.

В петък – 2 март, ще се заоблачи, на места ще превали, предимно в Централна и Южна България, а температурите малко ще се повишат и дневните ще са между 2 и 8 градуса над нулата, а минималните от минус 10 до минус 5, за София около минус 7 градуса.

За Националния празник – 3 март, събота бързо ще се затопли и температурите ще бъдат около 7-10 градуса над нулата, по-високи по Черноморието.

Сутрешните температури също ще се повишат и ще са между минус 4 и 3 градуса над нулата. Неделя ще ни зарадва с повишение на температурите, които ще достигнат до 14 градуса във Варна и Кърджали.  Над цялата страна ще бъде предимно облачно, с леки превалявания от дъжд.