Начало ВЕСТИ Вижте дали днес ще има смразяващи температури, къде учениците няма да учат...

Вижте дали днес ще има смразяващи температури, къде учениците няма да учат и каква е зимната обстановка в цялата страна

72

Днес и в Източна България валежите ще отслабнат, след обяд в много райони на страната временно и ще спрат, съобщават от НИМХ на БАН. Дневните температури почти навсякъде ще са отрицателни между минус 7° и минус 2°, в югоизточните райони малко по-високи. Вятърът ще отслабне и ще е умерен до силен, от север-североизток. През нощта, спреминаването на нов средиземноморски циклон, от югозапад валежите отново ще се активизират. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за февруари и ще остане без съществена промяна.
Снегът и силният вятър продължават да създават проблеми в много части на страната. Остават затворени магистрала „Хемус” от Шумен до Варна, както и „Тракия” от Карнобат до Бургас.

В Шуменско и Варненско са затворени множество пътни отсечки от второкласната и третокласната пътна мрежа заради преспи и навявания. Усилията на пътните служби да направят пътищата проходими ще продължат в светлата част на деня, информира Нова телевизия.

Освен по двете магистрали към Източна България, почти невъзможно е придвижването и в Русенско. Затворени са трасетата Русе – Разград и Русе – Силистра, както и цялата третокласна пътна мрежа в областта.

От Агенция „Пътна инфраструктура” призоваха шофьорите да не тръгват с колите си през нощта и утре, освен ако не е наложително.

Студът и снегът затвориха десетки училища в страната. В дървена ваканция от вчера са учениците от няколко училища в Разград, Силистра и Тутракан. Днес и утре няма да има учебни занятия и в Стара Загора, Враца, Добрич и Лозница, както и в няколко общини в област Варна. Дървена ваканция до 1-ви март е обявена и в пет общини в област Смолян. До края на седмицата без учебни часове ще са и учениците от Бяла.