Начало ЗДРАВЕ Не купувайте тази риба никога! Продава се навсякъде, но трябва да бъде...

Не купувайте тази риба никога! Продава се навсякъде, но трябва да бъде забранена! (СНИМКИ)

105

Колко полезна е рибата, всеки знае. Освен това е много вкусна.

Рибата се смила лесно, съдържа омега-3 мастни киселини, витамини и микроелементи, които са много важни за човешкото тяло.

Но тук трябва да се отбележи, че само един висококачествен продукт ще укрепи здравето.


Напоследък, по-често в нашата диета започна да се появява риба пангасиус.
Много хора смятат, че тази риба се улавя в солена вода, но не е така.

Пангасиусът е сладководна риба, която живее в езерата и реките на Източна Азия, главно в реките Меконг и Чаупрай.

Така че, пангасиус е търговска риба и е основният вид, който се отглежда в басейна на река Меконг. И днес редакцията иска да ви разкаже една шокираща истина за рибата пангасиус , основана на многократни изследвания на учени.

Вредна риба

Във Виетнам тази риба е улавяна, отглеждана и ядена в продължение на стотици години. Преди това тя е била доставяна в почти 140 страни, включително САЩ, много западноевропейски страни, Русия, Украйна и други страни. Пангасиус може да се намери в магазините в цяла форма и под формата на филе .

Знаете ли, че река Меконг, в която се отглежда пангасиусът, е призната за една от най-замърсените на планетата. В него може да открие арсен, токсични промишлени отпадъци и метални примеси. Също така в тази река текат непречистени отпадъчни води и всички видове отпадъци. Освен това, маринатата, в която се продава пангасиус, е вода, взета от същата река Меконг.

Искате ли да опитате риба с хормони на растежа? Време е да опитате пангасиус. Находчивите собствениците на рибни стопанствa напомпват с хормони и антибиотици и рибата бързо достига желаното тегло за продажба и активно се размножава. В допълнение, пангасиусът се храни не от специализирана храна, а от различни отпадъци от хранителната промишленост.

В проучването на месото на тази риба в нея са открити изомери и тежки метали, а дори и хлор и хексахлорбензол, които влияят отрицателно върху здравето на човека, дори и в малки количества.

В Русия вече са изследвали тази риба и потвърдили лошия й  химичен състав, като са намерили половината от таблицата на Менделеев.

Изследователите установили, че пангасиусът е вреден за здравето и причинява на хората заболявания на вътрешните органи, най-често черния дроб. Затова до този момент продажбата на тази риба е забранена в много страни на Европа, в Америка и Канада.
Защо се внасят у нас такива отрови за хората? Отговорът е твърде прост: това е един от най-евтините видове риба. Но това вече е почти най-важният критерий при избора на продукти, нали?

И накрая, искам да добавя, че пангасиус не съдържа омега-3 мастни киселини и много други хранителни вещества, които са толкова ценни в рибата. Въпреки приличния вкус, филетата на тази риба са изключително нездравословни, затова ви моля, не я купувайте! Жалко вас и вашето тяло!

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Всеки ден отиваме в супермаркета и се изправяме пред проблема с избора. Рекламирането на веригите за търговия на дребно говори за широка гама от вкусни и полезни стоки. На практика обаче много покупки, вместо ползи, ще ни донесат само влошаване на здравето.
След тази информация определено давам предпочитание към някакъв друг вид риба и ти, драги читателю, те съветвам да направиш същото.
И какво мислите за това? Ще се радвам, ако споделите мнението си в коментарите.
Моля, предайте тази информация на вашите приятели! Всеки, чието здраве е скъпо за вас трябва да знае това.

 

Източник: Блиц