Начало ВЕСТИ Дълбок поклон. След кратко боледуване ни напусна една от най-известните български журналистки....

Дълбок поклон. След кратко боледуване ни напусна една от най-известните български журналистки. Скръб и болка в средите

109

След кратко боледуване внезапно почина на 63-годишна възраст журналистката от БТА и активна общественичка Ирина Маринова.

Тя е дългогодишен ръководител на рубриката „Забава и знание“ в дирекция „Международна информация“.

Напусна ни един прекрасен човек и професионалист, който повече от 30 години работеше за БТА, влагайки интелект, сърце, душа, пишат колегите й в съболезнователни редове.

Ирина Маринова бе и председател на дружеството на Съюза на българските журналисти (СБЖ) в агенцията. Била е член на Управителния съвет на СБЖ, председател на социалната комисия на СБЖ, а в момента – член на Комисията за творчески въпроси на СБЖ.

Отиде си една светла душа  „Всички ние обедняхме, защото си отиде един истински добър човек. А добрите хора вече са голяма рядкост. Отиде си една светла душа, която никога никому не направи зло. Ако можехме всички да бъдем като нея“, пишат колеги в съболезнование, изпратено до СБЖ: Ирина беше и си остана почтена, коректна и лоялна, затова я обичаме. Така ще бъде винаги.

Напусна ни един прекрасен професионалист, който повече от 30 години работеше за БТА , влагайки интелект, сърце, душа, създавайки Забава и давайки Знания на всички нас.