Начало ВЕСТИ Когато била на 7, казала на краля, че иска да се омъжи...

Когато била на 7, казала на краля, че иска да се омъжи за него – две десетилетия по-късно тя е най-младата кралица на света (Снимки)

92

За Меган Маркъл и Кейт Мидълтън знаем всичко, но някъде далеч от този континент, живеят интригуващи жени,

които завладяваха сърцата на царете и принцовете и които са още по-млади и по-хубави от тези две дами.

Една от тях е най-младата кралица на света – 27-годишната Джецун Пема от Бутан.

Тя, на престола на тази малка страна, в която официално живеят най-щастливите хора в света, идва преди седем години след сватбата си с очарователния крал Джигме Хесар Намгиал Вангчук .

Тяхната любовна история напомня на приказка – срещнали се, когато красивата  Джецун била само на 7 години, на пикник, организиран за кралски приятели. Тя била омагьосана от появата на тогавашния 17-годишен престолонаследник на Бутан. Отишла при него, хванала го за ръкава и му казала: „Бих искала да се омъжа за теб“.

Джигме се засмял и й обещал, че ще бъде така, когато тя порасне и се влюбят един в друг. Всичко това изглеждало като наивна детска шега, но 14 години по-късно историята станала реалност.

Като се има предвид, че семейството на младата Джецун е близо до кралския двор, тя била възпитавана един ден наистина да стане съпруга на някой високопоставен мъж – учила в най-добрите училища, а освен майчиния си език, говори и английски език и индуски.

Вторият път, когато Джецун и Джигме  се срещнали, бил няколко години по-късно, когато вече Джигме  бил станал крал на Бутан, а тя била посветена на изучаването на международното право в Лондон. Дълго време младият крал не успял да забрави тази чернокоса красавица, а по-късно признава, че в този момент вече знаел, че трябва да се ожени точно за нея.

Скоро след това направили церемония, на която присъствали 50 000 жители на Бутан. Тогава царят Джигме казал, че няма да бъде като баща си, който имал четири жени и че завинаги ще бъде с единствената и незаменима любима на сърцето му.

„Чаках много време да се оженя, но няма значение кога се ожениш, стига да е за истинският човек „, споделя краля.

Преди две години кралската двойка получи син – следващият наследник на Бутан.

 

Източник: За жената