Начало ВКУСНО Всеки път става истинска фантазия, а се прави за секунди. Нареждам бишкотите...

Всеки път става истинска фантазия, а се прави за секунди. Нареждам бишкотите и слагам кремчето и после цял ден му се наслаждавам

170

Този сладкиш е истинска фантазия за сетивата, а фактът, че се приготвя бързо и лесно, без риск от грешки, удоволствието се увеличава

Снимките и рецептата ни изпрати Надя Станчева. Тя каза, че това е любимият сладкиш на нейното семейство, който приготвя целогодишно.

 

Необходими продукти:

бишкоти „Савоярди“ – твърдите италиански бишкоти

100 гр. захар

150 гр. „Маскарпоне“

200 гр. краве масло

2 ванилии

3 с.л. ром, бренди, уиски, коняк, ракия

3 с.л. нес кафе

150 мл вода

4 с.л. какао

 

Приготвяне:

Първо пригответе крема. Разбийте захарта с кравето масло и „Маскарпоне“. Сложете двете ванилии. Вземете правоъгълна тавичка и сложете найлоново фолио, с което после ще увиете целия сладкиш.

Разтворете в съд 3 с.л. нес кафе с топла вода, но не гореща. Добавете 3 с.л. алкохол. Всеки един бишкот трябва да го топнете в този разтвор и след това да го поставите в тавичката. Не го дръжте дълго в разтвора, за да не се размаже.

Ориентирайте се по снимката.

Подредете по този начин бишкотите за вашия сладкиш върху найлоново фолио

Ако тавичката ви е по-голяма, ще сложите повече бишкоти и вероятно разтвореното кафе няма да ви бъде достатъчно – ще се наложи да разполагате с повече.

Когато подредите бишкотите, в средата изсипете готовия крем.

Загладете го с шпатула и свийте добре вашия сладиш с найлоновото фолио.

Сложете в хладилника за 3 – 4 часа, докато кремът се стегне.

Когато кремът стане твърд, извадете готовия сладкиш с подходящо плато, обърнат с крема надолу и с бишкотите от дъното нагоре.

Наръсете обилно с какао.

 

Източник: За жената