Начало КЛЮКАРНИК Софиянка се качи на такси в Бургас и преживя най-ужасния си кошмар

Софиянка се качи на такси в Бургас и преживя най-ужасния си кошмар

98

Млада софиянка разказа за отвратителна случка, която е преживяла в нощта на 1-и срещу 2-ри март. Тя се прибирала късно вечерта, около 23:00 в минусовите температури в столицата и решила да хване такси. Грешка, която дълго време ще помни, пише Флагман.

„След като се разотидохме от заведението, в което се бяхме събрали и, което се намира до метростанция „Сердика“, реших да хвана такси, защото времето беше меко казано студено. Поглеждам цената – приемлива е и си казвам дестинацията. Грешката ми беше, че не погледнах за останалите важни за таксиметровия бизнес принадлежности“, разказва младата жена, която настоя да запази анонимността си.

Когато пристигат на дестинацията след 15-минутно, изпълнено с мълчание пътуване, тя плаща, прибира рестото в джоба, но на излизане чантата й остава на седалката. В момента в който тя затваря вратата, разбира за грешката си и понечва да отвори и да си прибере собствността. Само че е късно – таксиджията с мръсна газ отпрашва в нощта.

„В чантата имаше портмоне с лични документи, дебитна карта, смартфон… обща стойност около 300 лева. Не е за парите. Можеше да е много по-зле. Добре, чантата, която имаш от десети клас и все още изглежда като нова – хубава, черта, с метални дръжки, е изчезнала безвъзвратно, заедно със смартфона, без който не можеш. Загубил си и личната карта, но снимката ти там е гадна, затова – бонус. Имаш възможност да си издадеш нова. Дебитната карта също е загубена, но вътре няма пари. Представям си как човекът е потрил доволно ръце, и си е казал „ ей сега ще й е** майката на тази, налазих хубав „бакшиш“, но е останал с леко остарял смартфон, 40 лева и пръст в устата“, довършва софиянката, на която се наложило да предприеме всички методи за предпазване от допълнителни щети – блокиране на СИМ карта, блокиране на дебитна карта, подаване на заявления за нови лични документи и отделено много време.

Крайният резултат – една напълно провалена нощ, сън в рамките на 3-4 часа, невъзможност за присъствие на работа на следващия ден и излишни нерви.

Защото един бакшиш решил, че е ударил джакпота, открадвайки чантата на жена.

„За да си спестите всичко това, което аз преживях, още като хванете такси, запишете или запомнете номера му. Уверете се, че има работещ апарат и не е „копърка“. Най-важното – пазете си личните вещи, защото този човек, ако беше нормален, щеше да види чантата, да спре и да ми я върне. Не всички таксиметрови шофьори са такива, но тези от тях, които са, петнят името на цялата професия. Срамота е“, жалва се младата жена.