Начало ВЕСТИ Вдовицата на Жоро Плъха извади шокираща версия за фаталния инцидент, но призна,...

Вдовицата на Жоро Плъха извади шокираща версия за фаталния инцидент, но призна, че също ще стреля по крадец в дома ѝ

85

Работим заедно с д-р Димитров. Той е страхотен професионалист и много добър лекар. Докторът два пъти вече е бил обиран. Просто му е паднало пердето и се е опитал да защити себе си и семейството си.

Това заяви лекар, който е колега на задържания за убийството на Жоро Плъха – Иван Димитров. „Кой щеше да защити децата и жена му, ако докторът беше на работа през нощта.

Можеше да изнасилят жена му и да убият децата му. Кой щеше тогава да ги защити. Докторът имаше късмет, че си е бил вкъщи и е защитил семейството си“, заяви още той, цитиран от Нова тв.

„Докторът ми е личен приятел. Мога да кажа само хубави неща за него. Винаги можем да разчитаме на него. Той е истински доктор“, каза неговият приятел Димитър Калковски.

Жоро Джевизов е живял в „Столипиново“. Неговата съпруга и неговият баща.

„Мъжът ми беше по казаните, защото тогава минават камиони. Аз твърдя, че Жоро не е такова момче, Той не краде, а много помага на комшиите“, заяви съпругата на убития Жоро Плъха.

„Той няма 9 присъди за кражби, а 3. Той от 6-месечна възраст е дошъл, аз съм му втори баща. Присъдите му са за побои, а не за кражби“, заяви бащата на Жоро.

„Не знам кой е казвал, че има 9 присъди. Последно излезе от затвора през 2014 година за побой. Жоро тогава излезе по малка нужда, да пикае. Аз познавам много добре мъжа ми. Той на казаните обикаля. Как да ви обясня“, заяви младата съпруга на Плъха.

Хванал го е докторът докато е пикаел между два автомобила. Ходил е по малка нужда докато обикаля по казаните и тогава е бил нападнат. Той има общообразователно образование в Германия. Знае 4 езика“, заяви приятел на Плъха.

Имаме три деца. Най-малкото е бебе на 6 месеца. Ако у нас влезе крадец, аз бих го застреляла в крака“, каза още съпругата на Жоро Плъха.

В студиото на „Здравей, България“ бяха Ангел Джамбазки и адвокат Марин Марковски.

„Ако човек има 9 присъди, не трябва да е на свобода. Ще ви кажа, че ако и в моята къща нахлуят така и аз ще реагирам по същия начин. Очаквам незабавно да бъдат свалени обвиненията и докторът да бъде освободен“, каза Джамбазки.

„Всеки има право да защитава имуществото, честта и достойнството си. Фактите по този случай ще бъдат изнесени ясно. Прострелян човек не значи че рухва. Това става само по филмите“, заяви Марковски.

„Не трябва промяна в закона. Важно е как прокурорът чете фактите. Не може да се критикува просто ей така. Нещата трябва да се казват точно и ясно. В този случай прогнозирам, че прокуратурата сега няма да му иска постоянна мярка, защото прокурорите са притеснени от общественото напрежение. Прокурорите няма да вземат тази мярка, за да се успокоят нещата. Има малко страх от това ромите да не будят поставени в положение на дискриминация“, каза Марковски.

„Аз не съм развълнуван и възмутен гражданин в момента, а съм експерт. Докторът ще бъде пуснат с една парична гаранция. Тук няма данни за престъпление, защото това обществено деяние не е опасно“, каза адвокатът.

Джамбазки обаче му се опълчи и заяви кой точно член в закона го притеснява, но не можа да убеди юриста в становището си./Блиц